Image

Joogaretriitti kirjoittajille: MINUN TARINANI


30.10.–1.11.2020 • Tuomiston kartano, Karkku


Image

​Kirjoittamisen ystävä, haaveiletko inspiroivasta lomasta tunnelmallisessa ympäristössä?
Kaipaatko tukea kirjoittajan polulle? Joogaretriitti kirjoittajille on kiehtova kasvumatka,
jossa yhdistyvät henkinen kasvu, itsesi hoitaminen ja luova työskentely.


Image
Image

Retriitin teemana on MINUN TARINANI. Tutkiskelemme viikonlopun aikana niin kirjoittamiseen kuin itseenkin liittyviä uskomuksia, oman elämäntarinan käänteitä ja tulevia tarinoita, joiden kirjoittamisesta ehkä vasta haaveilet.

Pääset purkamaan turhia tukoksia, teet tilaa kehoon ja mieleen, kirkastat hullujakin haaveita ja näet oman elämäntarinasi uudesta, voimauttavasta näkökulmasta.

Harjoitukset ovat ainutlaatuinen yhdistelmä
– lempeää joogaa (hatha/slow flow & yin)
– meditaatioita, mielikuvaharjoituksia ja rentoutuksia, myös eteeristen öljyjen kera
– NLP-tekniikoita
– vapaata liikettä
– intuitiivisen ja luovan kirjoittamisen harjoituksia ja
– keskustelua.

Viikonloppuun on varattu myös omaa aikaa, jonka voit käyttää siihen, mitä sisäinen kirjoittajasi eniten kaipaa: ideoiden pallotteluun, kirjoittamiseen, lukemiseen tai ihan vain lepäämiseen. Käperry nojatuoliin hirsiseinien suojaan tai istahda inspiroivaan saliin projektisi kanssa – mitä ikinä oletkaan työstämässä tai minkä aloittamisesta olet ehkä tähän asti vain haaveillut, nyt on sen aika.

Sekä joogan että kirjoittamisen suhteen voit olla juuri siinä missä olet, kokemuksella ei ole merkitystä. Voit kirjoittaa faktaa tai fiktiota, tehdä sisäistä matkaa intuitiivisen kirjoittamisen avulla tai ehkä vasta herättelet sisäistä kirjoittajaasi. Jokainen saa lähestyä asioita omalta lähtötasoltaan.

Joogaharjoitukset sopivat kaikille, toki yksilölliset rajoitukset (tapaturmat, leikkaukset tms.) huomioiden. Harjoituksia voi aina muokata itselleen sopivaksi – mihinkään ei tarvitse eikä saakaan yrittää venyä väkisin.

"Uskon, että monet kauniit, arvokkaat, maailmaa parantavat sanat odottavat reittiä ulos, ehkä juuri Sinun kauttasi. Niin moni vain salaa rakastaa kirjoittamista ja haluaisi kokeilla siipiään, mutta liian harva uskaltaa tuoda sielunsa viestin esiin. Tavoitteeni on luoda tila, jossa voit vapautua turhista esteistä luovuuden, itsesi ilmaisemisen ja elämän voiman tiellä. Jos yhtään kutsuu, tule rohkeasti mukaan!"


-Katri SyvärinenImage

Retriitin ohjaa Katri Syvärinen, henkisen hyvinvoinnin valmentaja, jolta on ilmestynyt kuusi kirjaa. Hänellä on takanaan 12 vuoden työkokemus toimittajana ja julkaisujen tekijänä, seitsemän vuotta bloggaajana. Taustallaan Katrilla on suomen kielen maisterin tutkinto. Lisäksi Katri on NLP-kouluttaja ja RYT500h-joogaohjaaja (Yin & Hatha/Embodied Flow™ inspired), joka yhdistää ohjauksessaan erilaisia menetelmiä luovasti ja luontevasti.

Katrin ohjaustyyli on elämyksellinen, yhtä aikaa vaikuttava ja pehmeä. Harjoitukset ovat kuin tarinoita, jotka virtaavat luontevasti tunnelmasta toiseen – ja myös yllättävät. Mukaan saa tulla juuri sellaisena kuin on, päästämään irti turhista odotuksista. Katri osaa luoda harjoituksiin turvallisen, koskettavan tilan, jossa jokaisella on lupa rentoutua ja löytää sisältään jotakin uutta.

Palautetta aiemmilta retriiteiltä:


LOIT IHANIA TUNNELMIA
”Retriitti on ylittänyt kaikki odotukseni. En tiennyt, että tällaista voi olla olemassakaan. Tapasi kohdata ihmiset rakkaudella, huumorilla ja lempeästi vaatien ja haastaen on ainutlaatuista. Sait minut tuntemaan itseni erityiseksi ja arvokkaaksi omana itsenäni. Loit ihania tunnelmia, ja vaikeitakin asioita käsiteltiin ihmistä kunnioittaen. Sait uteliaisuuteni heräämään. Mitä kaikkea voin vielä oppia elämästä ja koko universumista!”

– M.

HYVÄÄ NIIN SIELULLE KUIN RUUMIILLE
"Kiitos tästä voimauttavasta, taianomaisesta ja uskomattoman ihanasta viikosta. Toivon sydämestäni, että pystyn arjessa vaalimaan tätä maagisuutta, jota olen itseeni täällä jokaisella hengenvedolla imenyt. Rakastan tapaasi olla läsnä, ilmaista itseäsi ja ohjata. Harjoituksissa pääsee jopa jonkinlaiseen hurmostilaan, jota ei voi sanoin kuvata. Olet uskomaton, ihana ja upea nainen ja ohjaaja. Kaikki tämä yhdistettynä Tuomiston uskomattomaan tunnelmaan on tehnyt hyvää niin sielulle kuin ruumiille. Olen kiitollinen, että olen saanut olla osa tätä kaikkea."

– Katri K.

TÄÄLLÄ USKALSIN YRITTÄÄ JA KOKEILLA
"Kiitos Katri! Olet luonut lämpimän ja tervetulleen olon heti alusta alkaen. Kiitos inhimillisyydestäsi ja voimasi jakamisesta. Täällä on uskaltanut yrittää ja kokeilla. Sanoitat ja tuot muutenkin esiin sen, että jokainen saa olla sellainen kuin on. Olet luonut tilaa voimaantumiselle ja rohkeudelle. Yhdistelet niin taitavasti joogaharjoituksia luovuuden avaamiseen ja itsensä löytämiseen. ​Kiitos joustavuudestasi ja huumoristasi, rennon ja turvallisen ilmapiirin luomisesta."

– Marja
Image
Image
Image

AJANKOHTA: Pe-su 30.10.–1.11.2020

PAIKKA: Kaunis ja kotoisa Tuomiston kartano, Karkku (40 min Tampereelta – paikallisjunalla pääsee viereen)

OSALLISTUMISMAKSU (sis. alv 24 %): 495 e

Hintaan sisältyy:
​– 2 yön majoitus 2–4 hengen huoneissa (omat lakanat mukaan). Mahdolliset majoitustoiveet (esim. huonekaveri) huomioidaan ja pyritään toteuttamaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
– 2 vrk täysihoito (aamupala, lounas, päivällinen ja teetarjoilut – rakkaudella kotikeittiössä valmistettua kasvisruokaa, jossa suositaan luomua ja oman puutarhan satoa)
– inspiroiva ja rentouttava ohjelma
– lauantaina puusauna
– iso annos hyvää oloa, innostusta ja selkeyttä omalle polulle!

Erikoisruokavalioista lisämaksu 10 e/vrk. ​

Yhden hengen huoneisiin ei talviaikaan valitettavasti ole mahdollisuutta.

ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen info @ katrisyvarinen.fi (poista välilyönnit). Liitä mukaan yhteystietosi ja kerro lyhyesti jooga- ja kirjoittajataustastasi. Osallistumismaksu maksetaan kokonaisuudessaan laskulla, jonka eräpäivä on retriitin päättymispäivä. Ilmoittautuessasi sitoudut noudattamaan sopimus- ja peruutusehtoja.

RYHMÄKOKO: 10–18 henkeä. Retriitti toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on 30.9. mennessä vähintään 10. Senkin jälkeen voi ilmoittautua, mikäli tilaa vielä on ja tapahtuma on toteutumassa.


Image

ALUSTAVA OHJELMA

​(voi muuttua, aloitus- ja lopetusajat kuitenkin pysyvät)


PE
15–17 saapuminen ja majoittuminen
17–19 aloitus ja iltaharjoitus
19 päivällinen
20.30–21.30 suloinen sointukylpy / Petra Poutanen

LA

7.30 aamutee- ja kahvi tarjolla
8–10 aamuharjoitus
10 aamiainen
11–14 omaa aikaa
14 lounas
15–16 omaa aikaa
16–19 iltaharjoitus
19 päivällinen
20 ihana puusauna

SU
7.30 aamutee ja -kahvi tarjolla
8–10 aamuharjoitus
10 aamiainen
11–14 omaa aikaa
14 lounas
15–16 lopetusrinki

Kohti kotia virkistyneenä ja voimaantuneena!

Palautetta aiemmilta retriiteiltä:


JUURI SITÄ, MITÄ SIELU ON KAIVANNUT
​"Kiitos miljoonasti ihanasta viikosta. Huikeat, hyväksyvät energiat ovat olleet läsnä. Ihana äänesi on ohjannut ja rentouttanut juuri oikealla tavalla, juuri oikeiden harjoitusten avulla. Tunnelma on ollut mieletön. On saanut olla halutessaan hiljaa tai puhua. On saanut aikaa ja tilaa tehdä juuri sitä, mitä sielu on kaivannut."

– Minna

KOKONAAN UUSI MAAILMA AVAUTUI
"Tuntuu kuin minulle olisi avautunut kokonaan uusi maailma. Ei mitään lisättävää, poisotettavaa tai parannettavaa. Tämä viikko on ollut yksi elämäni huikeimmista. Tunnen itseni erittäin etuoikeutetuksi, että olen saanut viettää sen sinun ohjauksessasi, Katri." 

– Riitta