Kasva kirjoittajaksi etäretriitti

Kasva kirjoittajaksi -etäretriitti: Hoida itseäsi kirjoittamalla


Lauantaina 15.10.2022


Image

Kuinka voit paremmin kirjoittamalla?
Opettele keventämään oloasi ja päästämään irti turhista huolista intuitiivisen kirjoittamisen avulla.


Onko sinun vaikea kohdata tai ilmaista tunteitasi?
Jäätkö helposti ylimääräisten ajatusten vangiksi? 

Moni on huomannut, kuinka olo paranee, kun purkaa tunnelmansa muistikirjan sivulle.
Kirjoittaminen on tutkitustikin erinomainen keino vähentää stressiä.
Sen avulla voit hellittää menneistä kokemuksista ja tulevista huolista sekä tulla tietoiseksi toistuvista kaavoista elämässäsi.

Tervetuloa Kasva kirjoittajaksi -etäretriitille la 15.10.2022.
Rentouttava ja hoitava päivä antaa avaimet, joilla voit avata sisäisiä lukkojasi.
Opit, miten on mahdollista voida paremmin intuitiivisen kirjoittamisen avulla. 

Et tarvitse ennakkotietoja tai -taitoja.
Riittää, että kynä ja paperi pysyvät kädessä.
Perinteiset kirjoitussäännöt saat unohtaa heti alkumetreillä.


Kiireinen elämä tekee olosta tukkoisen. Pää on täynnä tavaraa, tunteet hukkuvat tekemisen alle. Kuka minä oikeastaan olen kiireen ja tekemisen takana? Hyvinvoinnin työkalutkin saattavat tuntua suorittamiselta. Tai sitten niitä ei jaksa tai muista käyttää arjessa.

Kirjoittaminen on ihmeellinen itsensä hoitamisen ja irtipäästämisen väline. Kaikki kirjoittaminen ei kuitenkaan automaattisesti edistä hyvinvointia. Kun haluat oppia yksinkertaisia tapoja oloa keventävään kirjoitustyöskentelyyn, Kasva kirjoittajaksi -etäretriittipäivä on sinua varten.

Image

Kasva kirjoittajaksi -etäretriitillä


opit kysymään itseltäsi kysymyksiä, jotka auttavat ratkomaan sisäisiä pulmia
saat helppoja kirjoitusharjoituksia, joita voit hyödyntää jatkossa itsenäisesti
huomaat, miten hyvää pienikin hetki kirjoittamista voi tehdä
kohtaat lempeästi itsesi – ehkä löydät jotain kauniimpaa kuin mitä osasit odottaa
opit päästämään irti turhista vaatimuksista
rentoudut oikein huolella
opit ammentamaan omasta tarinastasi materiaalia myös luovaan kirjoittamiseen, jos niin haluat

Sinun ei tarvitse ryhtyä suorittamaan kirjoittamista säännöllisesti.
Mutta etäretriitin avulla sinun on helpompi jatkossa auttaa itseäsi voimaan paremmin silloin, kun sitä eniten tarvitset.

Kasva kirjoittajaksi -etäretriitti sopii kaikentasoisille.
Se järjestetään Zoomin kautta ja on todellakin kuin rentouttava päivä retriitillä: ei pelkkää näytön tuijottamista vaan sallivaa omaan olemiseen uppoutumista ja voimaantumista.


Ohjelma sisältää luento-osuuksia, lempeää kehollista työskentelyä sekä mielikuva- ja kirjoitusharjoituksia. Sinulla ei tarvitse olla kirjoittajataustaa. Kehollisia harjoituksia jokainen voi soveltaa itselleen sopivaksi. Oleellista harjoituksissa on tunteminen ja kokeminen, ei minkään vaatimusten täyttäminen. Tänne saa tulla vapautumaan turhista odotuksista. Riität juuri sellaisena kuin olet.Tämä päivä on suunniteltu sinulle, joka


• huomaat, että mielessäsi pyörivät usein joko menneet tapahtumat tai tulevat huolet
olet kuullut, että kirjoittaminen voisi tehdä hyvää, mutta et ihan tiedä, mistä ja miten aloittaa
et ole aikoihin saanut omaa aikaa itsellesi, ja olet kipeästi sen tarpeessa
haluat tukea itsesi hoivaamiseen ja itsetuntemukseen
tunnistat, ettei sinun ole aina helppo ilmaista syvimpiä tunteitasi ja tarpeitasi 
et ehdi arjessa kuulla omaa ääntäsi, vaan aina on kiire auttaa muita ja olla tehokas
olet saanut tarpeeksesi suorittamisesta ja haluat vain tehdä itsesi hyväksi jotain tosi yksinkertaista, joka mahtuu kiireiseenkin arkeen
haluat pötköttää päivän omassa rauhassa, nauttia lempeästä, voimauttavasta tunnelmasta, ja tuntea olosi kannatelluksiEtäretriitti pidetään la 15.10. klo 10–16.30. Sen hintaan (99 e) kuuluu intuitiivisen kirjoittamisen verkkokurssi Written Selfie – Kaunein tarina sinusta (arvo 39 e), jonka avulla voit jatkaa itsesi hoitamista tapahtuman jälkeen!Paikkoja on rajoitettu määrä!


Varaa omasi tästä!

Tunnistatko itsesi näistä?


Olosi tuntuu stressaantuneelta, mutta et ihan saa kiinni siitä, mikä sinua kuormittaa.
Tiedät, että kirjoittamisesta voisi olla hyötyä, mutta tyhjä paperi saa sinut lukkoon.
Pää on niin täynnä sekavia ajatuksia, ettet tiedä mistä edes aloittaa.
Ajatuksesi kuulostavat jotenkin vääränlaisilta. ”Pitäisi” kirjoittaa jotain kauniimpaa ja viisaampaa. 
Elämäsi on täynnä tekemistä ja muista huolehtimista, mutta unohdat usein itsesi.
Pysähtyminen itsesi ääreen tuntuu vaikealta.
Pysähtyminen ylipäätään tuntuu vaikealta.
Kaipaat kannustusta, mutta et jaksa enää yhtään suorittamista, puskemista etkä tavoitteita, vaan haluaisit oppia tekemään asioita lempeämmin.Miten intuitiivinen kirjoittaminen eroaa aamusivuista tai muusta vapaasta tajunnanvirrasta?


Intuitiivinen kirjoittaminen on vapaasti virtaavaa kirjoittamista ilman perinteisiä kirjoitussääntöjä, mutta ei puhdasta tajunnanvirtaa.
Sen lähtökohtana ovat teemat ja kysymykset, jotka auttavat sinua purkamaan sisäisiä ristiriitoja, tunnistamaan rajoittavia uskomuksia ja ilmaisemaan tunteita, jotka ovat ehkä jääneet käsittelemättä.

Tutkimus on osoittanut, että mikä tahansa kirjoittaminen ei välttämättä vähennä stressiä. Intuitiivinen kirjoittaminen auttaa valitsemaan uusia, hoitavia näkökulmia ja käsittelemään menneisyyden tapahtumia rakentavasti.
Kyse ei siis ole loputtomasta tunteissa vellomisesta vaan siitä, että opettelet ilmaisemaan niitä ja päästämään niistä irti.


Image

Kasva kirjoittajaksi -etäretriitillä opit


erottamaan, millaisia kysymyksiä itseltään kannattaa kysyä – ja mitä taas välttämättä ei 
tutkimaan omaa tarinaasi ja vapautumaan vanhasta kuormasta
hyödyntämään lempeää kehollista työskentelyä kirjoittamisen yhteydessä (hellivä jooga ja kirjoittaminen ovat IHANA yhdistelmä!)
ottamaan pieniä ja silti suuria askelia kohti itsesi näköistä elämää


Nyt on aika ottaa päivä itselle ja kysyä niitä kysymyksiä, joita sisimpäsi on halunnut päästää pintaan jo pitkään.
Kasva kirjoittajaksi -etäretriitti sopii erinomaisesti myös sinulle, joka...


haaveilet luovasta kirjoittamisesta, mutta luova työskentely tai sen opettelu tuntuu juuri nyt liian suurelta urakalta. (Ehkä sitten joskus…!) Intuitiivinen kirjoittaminen on erinomainen askel kohti luovaa kirjoittamista: runoja, novelleja, romaania, muistelmia. Sen avulla opit vapauttamaan luovuuttasi, etsimään omaa ääntäsi ja aiheita, joista haluaisit kirjoittaa.

Päivä pidetään la 15.10. Saat siitä myös tallenteet käyttöösi 1 kk ajaksi. Voit siis osallistua, vaikket pääsisi linjoille juuri ko. päivänä.


Ilmoittaudu mukaan tästä!

KASVA KIRJOITTAJAKSI -ETÄRETRIITIN OHJELMA
LAUANTAINA 15.10. KLO 10–12: 

Aamupäivän osiossa saat huokaista syvään ja laskeutua tähän hetkeen. Pääset uppoutumaan kehoon hitaassa harjoituksessa, joka on saanut inspiraationsa Embodied Yin - ja Embodied Flow -joogamuodoista. Hoitavien venytysten ja lempeän liikkeen lomaan annetaan kirjoittamista varten kysymyksiä, joita voit toteuttaa oman tilanteesi mukaan. Pehmoisen salliva, samalla vaikuttava harjoitus hellii kehoa ja auttaa purkamaan mielestä turhaa kuormaa. Taustalle saat käyttöön huolellisesti suunnitellun soittolistan, joka vie sinut syvemmälle kokemukseesi. 


LAUANTAINA 15.10. KLO 14–16.30: 

Iltapäivällä opit lisää intuitiivisesta kirjoittamisesta. Sääntöjä ja teoriaa ei ole paljon: muutama perusasia auttaa saamaan langanpäästä kiinni. Millainen kirjoittaminen edistää hyvinvointia – ja millainen ei? Miten käsitellä vaikeita tapahtumia? Entä jos paperille ei tule mitään? Harjoitukset auttavat kohti irtipäästämisen tunnetta. Saat kysymyksiä ja ohjenuoria, joiden avulla voit jatkaa kirjoittamista silloin, kun mielesi kaipaa kevennystä. Retriitti ohjataan Zoom-alustan kautta. Tarvitset päivän ajaksi rauhallisen tilan, rennot vaatteet, muistikirjan ja joogamaton tai vastaavan lempeään liikkumiseen. Mikäli haluat käyttää musiikkia (Spotify-ohjelman kautta), se onnistuu parhaiten, jos sinulla on toinen laite Spotifyn käyttöä varten (esim. tietokone Zoomille ja älypuhelin Spotifylle). Vuorovaikutteisuus hoidetaan ensisijaisesti chat-ominaisuuden kautta. Pääset esittämään kysymyksiä ja jakamaan tunnelmia, mutta halutessasi voit olla ihan omassa rauhassasi. Ei ole pakko jutella kenellekään eikä näyttää naamaansa 🙂


Katri Syvärinen

Retriitin ohjaa Katri Syvärinen, FM & henkisen hyvinvoinnin valmentaja, jonka seitsemäs kirja Sinun tarinasi voima ilmestyi vuonna 2021.


Hänellä on takanaan 12 vuoden työkokemus toimittajana ja julkaisujen tekijänä, kymmenen vuotta bloggaajana. Taustallaan Katrilla on suomen kielen maisterin tutkinto, lisäksi Katri on NLP-kouluttaja ja RYT500h-joogaohjaaja. Hänen ohjauksensa on ainutlaatuinen yhdistelmä erilaisia menetelmiä. Katrin ohjaustyyli on yhtä aikaa inspiroiva, vahvan vaikuttava ja lempeän salliva. Etänäkin Katri luo harjoituksiin turvallisen tilan, jossa jokaisella on lupa rentoutua ja löytää sisältään uutta voimaa.


”Kun vuonna 2012 tajusin, miten uupunut olin, pääni oli aivan täynnä. Ajatuksia, tunteita, huolia. Kaikkea mitä pitäisi tehdä, ja kaikkea mitä olin kokenut, mutta mitä en missään nimessä uskaltanut ajatella. 

Päiväkirjaan kirjoittamisesta ei tullut mitään, sillä ylisuorittajana ja kielen ammattilaisena yritin vain kirjoittaa täydellistä tekstiä, joka kuulostaisi viisaalta, jos joku sattuisi lukemaan sen. Sitten sain vinkin, että nyt vain päästä irti säännöistä. Anna mennä. Ja tekstiä alkoi tulla. Kirjoitin kymmeniä muistikirjoja täyteen. Joka sivun myötä jotain minussa vapautui.

Aloin tutustua siihen, miten kirjoittaminen vaikuttaa hyvinvointiin. Aloin yhdistää siihen osaamistani valmentamisesta ja NLP-menetelmästä, ja niin intuitiivinen kirjoittaminen alkoi kehittyä. Ensimmäinen kurssi käynnistyi verkossa 2014. Sittemmin kursseillani on käynyt tuhansia ihmisiä. Nykyään ohjauksessani on vahvasti mukana myös kehollisuus, sillä kehon ja mielen yhteys on ainutlaatuinen. Uskon, että näissä harjoituksissa on taikaa, joka auttaa jokaista löytämään itsestään jotain uutta.” – Katri Syvärinen

Tule mukaan!


PÄIVÄN HINTA: 99 e (sis. alv 24 %) sisältää

  • päivän ohjelman
  • videotallenteet, jotka ovat katsottavissasi kuukauden ajan tapahtuman jälkeen
  • kuusi viikkoa kestävän Written selfie -verkkokurssin, jonka avulla voit jatkaa intuitiivista kirjoittamista itsenäisesti kevään ajan (kurssi avautuu 1.11.22, arvo 39 e)

ILMOITTAUTUMINEN: Paikkoja on rajoitettu määrä! Ryhmällä on myös minimimäärä, jonka tulee täyttyä viimeistään vuorokautta ennen tapahtuman alkua tapahtuman toteutumiseksi.

Ilmoittautumisen jälkeen saat automaattisesti ohjeet kurssisivustolle liittymiseksi. Kurssisivulta löydät valmistautumisohjeet ja Zoom-linkin.

Tapahtuma pidetään la 15.10. Saat siitä tallenteet käyttöösi 1 kk ajaksi. Voit siis tulla mukaan, vaikket pääsisi linjoille juuri ko. päivänä. Ilmoittaudu mukaan alta!HUOM. Etäretriitillä kehotetaan jokaista kunnioittamaan ja kuuntelemaan omia rajojaan ja tarpeitaan ja toteuttamaan harjoituksia sen mukaan. Tapahtuma ei ole terapiaa tai psyykkisten ongelmien hoitoa eikä se korvaa niitä. Tapahtumaa ei ole suunniteltu psyykkisten eikä fyysisten sairauksien hoitamiseen vaan hyvinvoinnin tukemiseen. Se ei sovellu akuutissa vaikeassa elämäntilanteessa oleville tai mielenterveysongelmista kärsiville. Voit osallistua tapahtumaan kuuntelemalla ja tekemällä harjoituksia itsenäisesti – mitään ei tarvitse jakaa muille osallistujille.

Palautteita edellisestä tapahtumasta


”Kiitos Katri aivan ihanasta retriitistä! Sain paljon eväitä kirjoittajan matkalleni, vahvistusta sisäiselle äänelleni ja sen arvolle, juuri sellaisena kuin se on. Minä saan, minä voin, minä uskallan. Kirjoittamisprosessi itsessään jäsentyi, sai raameja niin, että on helpompi aloittaa ja jatkaa. Jokin liikahti suuresti näiden kahden päivän aikana. Kiitos lempeästä ohjauksestasi ja siitä, että jaat omastasi, itsestäsi.” –Maija Myller


"Katri on aivan ihana ohjaaja, joka johdatteli kirjoittamisen luovuuden lähteelle. Etäretriitistä sain paljon inspiraatiota, hyvää energiaa, motivaatiota ja työkaluja, miten edetä tällä minun kirjoittajan polullani. Olin ollut hieman jumissa. Katri ja retriitti olivat siis juuri sitä, mitä tarvitsin tässä vaiheessa elämääni! Retriitin päätyttyä, minusta tuntui, että olen vapaa kirjoittamaan enemmän myös niitä luovia kirjoituksiani välittämättä siitä, miten täydellisiä tai epätäydellisiä ne ovat. Nyt olen askeleen lähempänä sitä kirjoittajaa, joksi haluan kasvaa." –Asta Jansson


”Kiitos superpaljon ihanasta etäretriitistä! Retriitti sisälsi paljon tekemiseen kannustavaa ja inspiroivaa luennointia. Harjoitteet täydensivät omaan luovuuteen ja luomisprosessiin sukellusta! Vaikkakin kurssin teema oli kirjoittaminen, sain ainakin itse paljon uutta näkökulmaa myös muuhun luovaan toimintaan, kuten tanssimiseen ja maalaamiseen.” –Pirkka Ollinaho


”Kiitos Katri ihanasta retriitistä, johon oli helppo osallistua. Etukäteen lähettämäsi ohjeet olivat selkeät, joten kaikki olennainen oli käden ulottuvilla retriitin alkaessa. Ennakkotehtävät virittelivät hyvin teemaan. Tapasi puhua ja ilmaista asioita on selkeä ja lempeä. Tuot esille juuri niitä asioita, joita tarvitsee kuulla, kun on tarve kirjoittaa, mutta jokin pitelee kirjoittamasta. Ohjauksessasi on helppo kirjoittaa intuitiivisesti ja päästä kosketuksiin sisäisen kirjoittajani kanssa. Tunnistin uskomuksia, jotka ovat rajoittaneet kirjoittamistani. Retriitin jälkeen koen, että on helpompi kirjoittaa sekä ammatillista tekstiä että itseäni varten.” –Hanna Viitanen”Pidin etäretriitistä todella paljon! Inspiroivaa sisältöä rakkaan aiheen ympärillä, mukavasti oman kodin turvasta käsin. Minusta tämä oli ihanaa! Aikataulutus oli hyvin mietitty. Zoom oli helppokäyttöinen ja siihen annetut ennakko-ohjeet selkeät. Hyvä puoli oli myös se, että kukin saattoi oman halun mukaan kytkeä videokuvan itsestään pois päältä ja päälle. Se vahvisti turvallisuuden tunnetta, kun oli mahdollisuus valita, millaisia tunnelmia halusi jakaa kameran kautta muille osallistujille. Keholliset harjoitukset, alkumeditaatiot ja mielikuvaharjoitukset toimivat osana kokonaisuutta. Retriitti vahvisti rohkeutta ja sisäistä paloa. Tiedän taas vahvemmin, miksi haluan kirjoittaa ja saada sen myös muiden luettavaksi. Vaikka kyse oli etäretriitistä, loit ohjaajana vahvan yhteisöllisen tilan tunteen. Kiitos mielettömän paljon Katri! Nautin suuresti ja sain paljon: selkiytystä, lempeää haastamista ja tunteiden kohtaamisen tilaa.” –Johanna Niskanen