Kasva kirjoittajaksi etäretriitti

Kasva kirjoittajaksi -etäretriitti: Kutsu seikkailuun


Lauantaina 13.8.2022 – Ilmoittautuminen on nyt avoinna!


Image

Kutsuuko kirjoittaminen? Oletko haaveillut kirjoittavasi romaanin, runoja, muistelmat - tai edes jotain...?
Vai pohditko, uskaltaisitko edes haaveilla kirjoittamisesta?


Tervetuloa Kasva kirjoittajaksi -etäretriitille la 13.8.2022.

Rentouttava ja inspiroiva päivä auttaa sinua ylittämään pelottavan kynnyksen ja houkuttelemaan esiin luovan unelmasi.
Et tarvitse ennakkotietoja tai -taitoja. Riittää, että haluat vastata luovuuden kutsuun kyllä.

Kirjoittaminen on ihmeellinen itsensä ilmaisemisen väline. Ehkä ajatus luovuudesta tuntuu sisälläsi kiehtovana kutsuna – mutta myös epäröintinä, jopa kauhuna. Osaanko, uskallanko, onko minusta siihen? Moni kompastuu odotuksiinsa, tai ei uskalla niiden takia edes aloittaa. 

Uuden ajan kirjoittaminen ei ole suoritus, vaan se lähtee sisältäpäin: itseensä tutustumisesta ja itsensä ylittämisestä pienin askelin. Kun haluat tunnustella, olisiko luova seikkailu sinun juttusi, Kasva kirjoittajaksi -etäretriittipäivä on sinua varten.

Image

Kasva kirjoittajaksi -etäretriitillä


 opit, että kirjoittamisen ei tarvitse ole puskeva suoritus, vaan se lähtee sisältäpäin: itseensä tutustumisesta ja itsensä ylittämisestä pienin askelin 
kohtaat lempeästi sisäisiä esteitäsi, ehkä jopa ylität ne
tunnistat ja murrat itseesi ja kirjoittamiseen liittyviä rajoittavia uskomuksia 
oivallat, että kirjoittajan polku voi olla juuri sinun näköisesiSinun ei tarvitse olla sataprosenttisen valmis seikkailuun, mutta etäretriitin ansiosta sinun on helpompi sanoa sisäiselle kutsullesi kyllä. 

Kasva kirjoittajaksi -etäretriitti sopii kaikentasoisille. Se järjestetään Zoomin kautta ja on todellakin kuin päivä retriitillä: virkistävä ja rentouttava – ei pelkkää näytön tuijottamista vaan ihanaa omaan olemiseen uppoutumista ja voimaantumista.


Ohjelma sisältää luento-osuuksia, mielikuva- ja kirjoitusharjoituksia sekä lempeää kehollista työskentelyä. Sinulla ei tarvitse olla kirjoittajataustaa. Kehollisia harjoituksia jokainen voi soveltaa itselleen sopivaksi. Oleellista harjoituksissa on tunteminen ja kokeminen, ei minkään vaatimusten täyttäminen. Tänne saa tulla vapautumaan turhista odotuksista – riität juuri sellaisena kuin olet.Tämä päivä on suunniteltu sinulle, joka


• olet aina haaveillut kirjoittamisesta, mutta et tiedä mistä aloittaa
et ole edes uskaltanut haaveilla kirjoittamisesta, koska se kuulostaa liian suurelta, vaativalta tai työläältä sinulle
ihailet luovia ihmisiä, mutta et usko olevasi luova
kadotat haaveesi sisäisen kriitikkosi äänen alle (”Ei siitä kuitenkaan tule mitään!”)
et ehdi arjessa levätä, leikkiä ja luoda vain siksi, että se olisi sinusta hauskaa, vaan aina on kiire olla tehokas
olet saanut tarpeeksesi suorittamisesta ja haluat herättää henkiin luovan puolen itsessäsi 
haluat viettää lempeän, voimauttavan päivän omassa rauhassa ja samalla tuntea olosi kannatelluksiEtäretriitti pidetään la 13.8. klo 10–16.30. Sen hintaan (99 e) kuuluu myös tukimateriaalia + kahdet kirjoitustreffit (myös etänä). Niiden avulla voit jatkaa tapahtuman jälkeen!


Paikkoja on rajoitettu määrä!


Varaa omasi tästä!

Tunnistatko itsesi näistä?


 Olet hyvä harkitsemaan aloittamisen suunnittelemista, mutta et ole saanut itseäsi liikkeelle.
Ajattelet, että kirjoittaminen kuulostaa kiehtovalta, mutta hieman pelottavalta. ”Enhän minä osaa!”
Et mielestäsi ole tippaakaan luova. 
Sisäinen kriitikkosi on kamalan kovaääninen.
Muistelet ahdistuneena punakynää, jolla äidinkielenopettaja joskus suttasi aineesi.
Et tiedä, mistä aloittaa. Sinulla ei ole valmista ideaa, joten eihän silloin voi aloittaa.
Turha muutenkaan olisi aloittaa, koska ei siitä kuitenkaan mitään tule.
Haluaisit kirjoittaa, mutta – mutta – mutta (aina on joku mutta!)
Kaipaisit inspiroivaa opettajaa, mutta et jaksa enää yhtään suorittamista, puskemista etkä tavoitteita, vaan haluaisit oppia tekemään asioita lempeämmin.Miten Kasva kirjoittajaksi -ohjaus eroaa monesta muusta kirjoittajakoulutuksesta?

Usein kirjoittajakoulutukset keskittyvät kirjoittamisen tekniikkaan. Kasva kirjoittajaksi -ohjaus on kuitenkin ”paljon enemmän kuin kirjoittajakoulutus”, kuten eräs osallistuja totesi. Emme keskity ensisijaisesti tekstien muotoon vaan siihen, miten kirjoittaminen voi olla kaikin puolin voimauttava prosessi – jonka tuloksena voi kuitenkin syntyä melkein mitä vain, vaikka kokonainen kirja.

Perinteisesti kirjoittamista pidetään usein suurena, suoraviivaisena suorituksena, johon vain harva pystyy ja joka on aina valtavan työn takana. Etäretriitillä opit, mitä on uuden ajan kirjoittaminen: se on hoitava, inspiroiva kokemus, jonka kiehtovat vaiheet luovat lempeää ja sallivaa näkökulmaa ympäröivään itseen – ja koko elämään. 


Image

Kasva kirjoittajaksi -etäretriitillä opit


 tunnistamaan rajoittavia uskomuksia ja vapautumaan niistä
hyödyntämään erilaisia hyvinvoinnin menetelmiä, kuten hengitys- ja mielikuvaharjoituksia kirjoittamisen tukena
kytkeytymään sisäiseen kirjoittajaasi kehotietoisuusharjoitusten kautta


Nyt on aika purkaa kirjoittamisen ympäriltä vanhaa, raskasta energiaa ja turhia myyttejä, jotka tukahduttavat luovuuden.


Päivä pidetään la 13.8. ja saat myös tallenteet käyttöösi 1 kk ajaksi. Voit siis tulla mukaan, vaikket pääsisi linjoille juuri ko. päivänä.


Ilmoittaudu mukaan tästä!

KASVA KIRJOITTAJAKSI -ETÄRETRIITIN OHJELMA
LAUANTAINA 13.8. KLO 10–12: 

Aamupäivän osiossa pääset kohtaamaan niin sisäisen kirjoittajasi kuin sisäisen kriitikkosikin. Saat uppoutua kehoon hoitavassa harjoituksessa, joka on saanut inspiraationsa Embodied Yin - ja Embodied Flow -joogamuodoista. Pehmoisen salliva, samalla vaikuttava harjoitus auttaa sinua vahvistamaan sisäistä kutsua ja huomaamaan, ettei kriitikolle tarvitse antaa (kaikkea) valtaa. Kehollisen työskentelyn lomaan annetaan kysymyksiä ja teemoja sisäisen kirjoittajasi vapauttamiseen. Taustalle saat käyttöön huolellisesti suunnitellun soittolistan, joka vie sinut syvemmälle kokemukseesi. Huomaat, että huikea luovuuden lähde odottaa vapautumistaan sinussa.


LAUANTAINA 13.8. KLO 14–16.30: 

Iltapäivällä puretaan turhia myyttejä kirjoittamisen ympäriltä. Kirjoittamiseen sisältyy monenlaisia pelkoja ja uskomuksia, jotka estävät aloittamasta. Millainen on oikea kirjoittaja – ja onko minusta siihen? Onko minulla lupa tehdä tilaa luovuudelleni? Entä jos ideastani ei tule mitään? Tunnistat, mikä sinua kirjoittajana motivoi ja houkuttaa. Opit, millaista on uuden ajan kirjoittaminen ja miten se eroaa suorittavasta työskentelystä. Luovuuden ei tarvitse olla kärsimystä, vaan se voi hoitaa sinua monin tavoin. Ehkä otat jo ensimmäiset askeleet kohti unelmaasi! Tämän päivän jälkeen olet pidemmällä kuin uskoisitkaan.Retriitti ohjataan Zoom-alustan kautta. Tarvitset päivän ajaksi rauhallisen tilan, rennot vaatteet, muistikirjan ja joogamaton tai vastaavan lempeään liikkumiseen. Mikäli haluat käyttää musiikkia (Spotify-ohjelman kautta), se onnistuu parhaiten, jos sinulla on toinen laite Spotifyn käyttöä varten (esim. tietokone Zoomille ja älypuhelin Spotifylle). Vuorovaikutteisuus hoidetaan ensisijaisesti chat-ominaisuuden kautta. Pääset esittämään kysymyksiä ja jakamaan tunnelmia, mutta halutessasi voit olla ihan omassa rauhassasi. Ei ole pakko jutella kenellekään mitään eikä näyttää naamaansa 🙂

Katri Syvärinen

Retriitin ohjaa Katri Syvärinen, FM & henkisen hyvinvoinnin valmentaja, jonka seitsemäs kirja Sinun tarinasi voima ilmestyi loppuvuodesta 2020.


Hänellä on takanaan 12 vuoden työkokemus toimittajana ja julkaisujen tekijänä, yhdeksän vuotta bloggaajana. Taustallaan Katrilla on suomen kielen maisterin tutkinto, lisäksi Katri on NLP-kouluttaja ja RYT500h-joogaohjaaja. Hänen ohjauksensa on ainutlaatuinen yhdistelmä erilaisia menetelmiä. Katrin ohjaustyyli on yhtä aikaa inspiroiva, vahvan vaikuttava ja lempeän salliva. Etänäkin Katri luo harjoituksiin turvallisen tilan, jossa jokaisella on lupa rentoutua ja löytää sisältään uutta voimaa.


”Kirjoittajaksi kasvaminen on ollut minulle mutkainen matka. Olin jo pitkään ollut ’toimittaja’ ja ’bloggaaja’, mutta vasta nelikymppiskesänäni tajusin olevani KIRJOITTAJA. En siis vain työ- ja ammattimielessä vaan sydämessäni. Kirjoittaminen ei ollutkaan vain tehtävä tai ammatti, vaan jotain suurempaa ja kokonaisvaltaisempaa, se oli minun sieluni. Uskon, että sisäinen kirjoittaja löytyy meistä kaikista. Haluan auttaa sinua löytämään sen!” – Katri Syvärinen

Tule mukaan!


PÄIVÄN HINTA: 99 e (sis. alv 24 %) sisältää

• päivän ohjelman
• videotallenteet, jotka ovat katsottavissasi kuukauden ajan tapahtuman jälkeen
• pienen pdf-muotoisen työkirjan, jonka tehtävien avulla voit jatkaa kirjoittamista myöhemmin  
• meditaationauhan, jonka avulla voit virittäytyä kirjoitustunnelmaan jatkossa
• pääsyn kaksille Kirjoita Katrin kanssa -etätreffeille tapahtuman jälkeen (ma 29.8. ja to 8.9. klo 18–20, arvo 30 e)


ILMOITTAUTUMINEN: Varaa paikkasi allaolevasta linkistä. Paikkoja on rajoitettu määrä! Ryhmällä on myös minimimäärä, jonka tulee täyttyä viimeistään vuorokautta ennen tapahtuman alkua tapahtuman toteutumiseksi. Ilmoittautumisen jälkeen pääset kurssisivulle, josta löydät Zoom-linkin, muut tarvittavat ohjeet ja tapahtuman jälkeen tallenteet.

Tapahtuma pidetään la 13.8. Saat siitä tallenteet käyttöösi 1 kk ajaksi. Voit siis tulla mukaan, vaikket pääsisi linjoille juuri ko. päivänä. Ilmoittaudu mukaan alta!Luovuus nostaa meissä esiin monia vaikeita tunteita, kuten häpeää ja pelkoja. Olen inspiroinut kirjoittajia valmennus- ja hyvinvointimenetelmien avulla useita vuosia ja koulutuksissa nähnyt ja kuullut koko kirjon tunnekokemuksia. Voin vakuuttaa, että mitä tahansa jännitätkin, joku muu on kokenut myös sen saman. Ja tiedätkö mitä? Usein vapauttavinta on huomata, että minähän en ole pelkojeni kanssa yksin. Se jo itsessään on valtavan suuri oivallus.

HUOM. Etäretriitillä kehotetaan jokaista kunnioittamaan ja kuuntelemaan omia rajojaan ja tarpeitaan ja toteuttamaan harjoituksia sen mukaan. Tapahtuma ei ole terapiaa tai psyykkisten ongelmien hoitoa eikä se korvaa niitä. Tapahtumaa ei ole suunniteltu psyykkisten eikä fyysisten sairauksien hoitamiseen vaan hyvinvoinnin tukemiseen. Se ei sovellu akuutissa vaikeassa elämäntilanteessa oleville tai mielenterveysongelmista kärsiville. Voit osallistua tapahtumaan kuuntelemalla ja tekemällä harjoituksia itsenäisesti – mitään ei tarvitse jakaa muille osallistujille.

Palautteita aiemmista tapahtumista


”Kiitos Katri aivan ihanasta retriitistä! Sain paljon eväitä kirjoittajan matkalleni, vahvistusta sisäiselle äänelleni ja sen arvolle, juuri sellaisena kuin se on. Minä saan, minä voin, minä uskallan. Kirjoittamisprosessi itsessään jäsentyi, sai raameja niin, että on helpompi aloittaa ja jatkaa. Jokin liikahti suuresti näiden kahden päivän aikana. Kiitos lempeästä ohjauksestasi ja siitä, että jaat omastasi, itsestäsi.” –Maija Myller


"Katri on aivan ihana ohjaaja, joka johdatteli kirjoittamisen luovuuden lähteelle. Etäretriitistä sain paljon inspiraatiota, hyvää energiaa, motivaatiota ja työkaluja, miten edetä tällä minun kirjoittajan polullani. Olin ollut hieman jumissa. Katri ja retriitti olivat siis juuri sitä, mitä tarvitsin tässä vaiheessa elämääni! Retriitin päätyttyä, minusta tuntui, että olen vapaa kirjoittamaan enemmän myös niitä luovia kirjoituksiani välittämättä siitä, miten täydellisiä tai epätäydellisiä ne ovat. Nyt olen askeleen lähempänä sitä kirjoittajaa, joksi haluan kasvaa." –Asta Jansson


”Kiitos superpaljon ihanasta etäretriitistä! Retriitti sisälsi paljon tekemiseen kannustavaa ja inspiroivaa luennointia. Harjoitteet täydensivät omaan luovuuteen ja luomisprosessiin sukellusta! Vaikkakin kurssin teema oli kirjoittaminen, sain ainakin itse paljon uutta näkökulmaa myös muuhun luovaan toimintaan, kuten tanssimiseen ja maalaamiseen.” –Pirkka Ollinaho


”Kiitos Katri ihanasta retriitistä, johon oli helppo osallistua. Etukäteen lähettämäsi ohjeet olivat selkeät, joten kaikki olennainen oli käden ulottuvilla retriitin alkaessa. Ennakkotehtävät virittelivät hyvin teemaan. Tapasi puhua ja ilmaista asioita on selkeä ja lempeä. Tuot esille juuri niitä asioita, joita tarvitsee kuulla, kun on tarve kirjoittaa, mutta jokin pitelee kirjoittamasta. Ohjauksessasi on helppo kirjoittaa intuitiivisesti ja päästä kosketuksiin sisäisen kirjoittajani kanssa. Tunnistin uskomuksia, jotka ovat rajoittaneet kirjoittamistani. Retriitin jälkeen koen, että on helpompi kirjoittaa sekä ammatillista tekstiä että itseäni varten.” –Hanna Viitanen”Pidin etäretriitistä todella paljon! Inspiroivaa sisältöä rakkaan aiheen ympärillä, mukavasti oman kodin turvasta käsin. Minusta tämä oli ihanaa! Aikataulutus oli hyvin mietitty. Zoom oli helppokäyttöinen ja siihen annetut ennakko-ohjeet selkeät. Hyvä puoli oli myös se, että kukin saattoi oman halun mukaan kytkeä videokuvan itsestään pois päältä ja päälle. Se vahvisti turvallisuuden tunnetta, kun oli mahdollisuus valita, millaisia tunnelmia halusi jakaa kameran kautta muille osallistujille. Keholliset harjoitukset, alkumeditaatiot ja mielikuvaharjoitukset toimivat osana kokonaisuutta. Retriitti vahvisti rohkeutta ja sisäistä paloa. Tiedän taas vahvemmin, miksi haluan kirjoittaa ja saada sen myös muiden luettavaksi. Vaikka kyse oli etäretriitistä, loit ohjaajana vahvan yhteisöllisen tilan tunteen. Kiitos mielettömän paljon Katri! Nautin suuresti ja sain paljon: selkiytystä, lempeää haastamista ja tunteiden kohtaamisen tilaa.” –Johanna Niskanen