Kasva kirjoittajaksi etäretriitti

Kasva kirjoittajaksi -etäretriitti pe 15.4.2022!


Ilmoittautuminen on avoinna nyt!


Image

Kirjoittamisen ystävä, kaipaatko rennompaa ja lempeämpää lähestymistä luovuuteen? Entä jos kirjoittaminen ei tapahdukaan mielen voimalla ja suorittamalla, vaan kehon, tunteen ja sydämen voimaan luottaen? Kun haluat päästä hoitamaan itseäsi ja sisäistä kirjoittajaasi, tule mukaan Kasva kirjoittajaksi -etäretriittipäivään!


Image

Kirjoittaminen on ihmeellinen itsensä ilmaisemisen ja hoitamisen väline. Liian moni kuitenkin kompastuu omiin odotuksiinsa, tai ei niistä johtuen uskalla edes aloittaa. Ehkä ajattelet, että sinun pitäisi kirjoittaa täydellistä tekstiä – vaikkei sellaista kukaan ole vielä koskaan tehnyt. Odotukset saavat kehon ja mielen ylikierroksille tai lamaantumaan – ja luovuus tukahtuu.

Uuden ajan kirjoittaminen ei ole suoritus, vaan se lähtee sisältäpäin: rentoutumisesta ja levollisuudesta. Etäretriitti auttaa sinua hellittämään odotuksista ja kutsumaan esiin idean hippusia, jotka sinua houkuttelevat. Et enää yritä saada itseäsi mahtumaan mihinkään formaattiin, vaan sukellat rohkeasti sisällesi – meissä kaikissa huikea luovuuden lähde odottaa vapautumistaan. Vasta vapautumisen myötä on aika ihmetellä, millaista tekstiä ajatuksistani syntyisikään.

Etäretriitti sopii kaikentasoisille. Harjoitukset sisältävät luento-osuuksia, mielikuva- ja kirjoitusharjoituksia, rentoutuksia ja lempeää kehollista työskentelyä. Oleellista harjoituksissa on tunteminen ja kokeminen, ei minkään vaatimusten täyttäminen. Sinulla ei tarvitse olla kirjoittajataustaa, ja kehollisia harjoituksia jokainen voi soveltaa itselleen sopivaksi. Tänne saa tulla vapautumaan turhista odotuksista - riität juuri sellaisena kuin olet.


Tule siis ihmeessä mukaan, jos…

…haluaisit kirjoittaa, mutta – mutta – mutta (aina on joku mutta)
…sinulla on idea, mutta se tuntuu mahdottoman suurelta
…sinulla ei ole ideanpoikastakaan, mutta ajatus kirjoittamisesta kiehtoo
…et jaksa enää yhtään suorittavaa ja puskevaa ohjausta, mutta inspiraatio tekisi terää
…haluat viettää ihanan päivän rennosti kotona ja samalla tuntea olosi kannatelluksi

OHJELMA

Perjantaina 15.4. klo 10-12: Writing from the Inside Out


Aamupäivän osiossa uppoudutaan kehon ja luovuuden yhteyteen hoitavassa ja tutkiskelevassa harjoituksessa, joka on saanut inspiraationsa Embodied Yin -joogasta. Lempeän salliva, samalla vaikuttava harjoitus ohjaa sinua kohtaamaan sisäisen kirjoittajasi. Taustalle saat käyttöön huolellisesti suunnitellun soittolistan, joka vie sinut syvemmälle kokemukseesi. Kehollisen työskentelyn lomaan annetaan kysymyksiä ja teemoja sisäisen kirjoittajasi vapauttamiseen. Huomaat, että rentona ja läsnäolevana sanat soljuvat paperille vapaammin kuin koskaan.

Perjantaina 15.4. klo 14-16.30: Step by Step


Jos yrität loikata liian kauas yhdellä harppauksella, kirjoittaminen tuntuu varmasti työläältä. Paljon pienempikin askel riittää – ja kun tarpeeksi ottaa pieniä askelia, pääsee pitkälle! Iltapäivällä pohditaan, mistä kaikkialta (sisältä & ulkoa) idean hippusia voi ammentaa, ja miten niistä lähdetään etenemään kohti luovaa kirjoittamista. Pääset tutkimaan omia idean hippusia mielikuvaharjoitusten avulla.


Tutustut matalan kynnyksen kirjoittamiseen ja löydät rohkeutta aloittaa juuri siitä, missä tällä hetkellä olet. Käymme läpi myös sankarin matka -tarinarakenteen tärkeimmät käänteet – niistä on apua myös sinun omalla matkallasi! Tämän päivän jälkeen olet pidemmällä kuin uskoisitkaan (ja rennompi kuin aikoihin).

Retriitti ohjataan Zoom-alustan kautta. Tarvitset päivän ajaksi rauhallisen tilan, rennot vaatteet, muistikirjan ja joogamaton tai vastaavan lempeään liikkumiseen. Mikäli haluat käyttää musiikkia (Spotify-ohjelman kautta), se onnistuu parhaiten, jos sinulla on toinen laite Spotifyn käyttöä varten (esim. tietokone Zoomille ja älypuhelin Spotifylle). Vuorovaikutteisuus hoidetaan ensisijaisesti chat-ominaisuuden kautta. Pääset esittämään kysymyksiä ja jakamaan tunnelmia, mutta halutessasi voit olla ihan omassa rauhassasi.


Katri Syvärinen

Retriitin ohjaa Katri Syvärinen, FM & henkisen hyvinvoinnin valmentaja, joka työstää parhaillaan kahdeksatta kirjaansa.


Retriitin ohjaa Katri Syvärinen, FM & henkisen hyvinvoinnin valmentaja, jonka seitsemäs kirja Sinun tarinasi voima ilmestyi 2021. Hänellä on takanaan 12 vuoden työkokemus toimittajana ja julkaisujen tekijänä, kahdeksan vuotta bloggaajana. Taustallaan Katrilla on suomen kielen maisterin tutkinto, lisäksi Katri on NLP-kouluttaja ja RYT500h-joogaohjaaja. Hänen ohjauksensa on ainutlaatuinen yhdistelmä erilaisia menetelmiä. Katrin ohjaustyyli on yhtä aikaa inspiroiva, vaikuttava ja lempeän salliva. Etänäkin Katri luo harjoituksiin turvallisen tilan, jossa jokaisella on lupa rentoutua ja löytää sisältään uutta voimaa.


”Kirjoittajaksi kasvaminen on ollut minulle mutkainen matka. Olin jo pitkään ollut ’toimittaja’ ja ’bloggaaja’, mutta vasta nelikymppiskesänäni tajusin olevani KIRJOITTAJA. En siis vain työ- ja ammattimielessä vaan sydämessäni. Kirjoittaminen ei ollutkaan vain tehtävä tai ammatti, vaan jotain suurempaa ja kokonaisvaltaisempaa, se oli minun sieluni. Uskon, että sisäinen kirjoittaja löytyy meistä kaikista, kun vain uskallamme sen päästää esiin.” – Katri Syvärinen

Tule mukaan!


HINTA: 99 e (sis. alv 24 %) sisältää

● päivän ohjelman
● videotallenteet, jotka ovat katsottavissasi 1 kk ajan tapahtuman jälkeen
● pienen pdf-muotoisen työkirjan, jonka tehtävien avulla voit jatkaa kirjoittamista myöhemmin
● Kirjoita kehosta -meditaationauhan
● pääsyn Kirjoita Katrin kanssa -etätreffeille (ke 20.4. klo 18–20, arvo 15 e)
● luovan kirjoittamisen elämyksen kesäksi 2022 (verkkokurssi, arvo n. 35 e)


Palautteita edellisistä tapahtumista


”Kiitos Katri aivan ihanasta retriitistä! Sain paljon eväitä kirjoittajan matkalleni, vahvistusta sisäiselle äänelleni ja sen arvolle, juuri sellaisena kuin se on. Minä saan, minä voin, minä uskallan. Kirjoittamisprosessi itsessään jäsentyi, sai raameja niin, että on helpompi aloittaa ja jatkaa. Jokin liikahti suuresti näiden kahden päivän aikana. Kiitos lempeästä ohjauksestasi ja siitä, että jaat omastasi, itsestäsi.” –Maija Myller


"Katri on aivan ihana ohjaaja, joka johdatteli kirjoittamisen luovuuden lähteelle. Etäretriitistä sain paljon inspiraatiota, hyvää energiaa, motivaatiota ja työkaluja, miten edetä tällä minun kirjoittajan polullani. Olin ollut hieman jumissa. Katri ja retriitti olivat siis juuri sitä, mitä tarvitsin tässä vaiheessa elämääni! Retriitin päätyttyä, minusta tuntui, että olen vapaa kirjoittamaan enemmän myös niitä luovia kirjoituksiani välittämättä siitä, miten täydellisiä tai epätäydellisiä ne ovat. Nyt olen askeleen lähempänä sitä kirjoittajaa, joksi haluan kasvaa." –Asta Jansson


”Kiitos superpaljon ihanasta etäretriitistä! Retriitti sisälsi paljon tekemiseen kannustavaa ja inspiroivaa luennointia. Harjoitteet täydensivät omaan luovuuteen ja luomisprosessiin sukellusta! Vaikkakin kurssin teema oli kirjoittaminen, sain ainakin itse paljon uutta näkökulmaa myös muuhun luovaan toimintaan, kuten tanssimiseen ja maalaamiseen.” –Pirkka Ollinaho


”Kiitos Katri ihanasta retriitistä, johon oli helppo osallistua. Etukäteen lähettämäsi ohjeet olivat selkeät, joten kaikki olennainen oli käden ulottuvilla retriitin alkaessa. Ennakkotehtävät virittelivät hyvin teemaan. Tapasi puhua ja ilmaista asioita on selkeä ja lempeä. Tuot esille juuri niitä asioita, joita tarvitsee kuulla, kun on tarve kirjoittaa, mutta jokin pitelee kirjoittamasta. Ohjauksessasi on helppo kirjoittaa intuitiivisesti ja päästä kosketuksiin sisäisen kirjoittajani kanssa. Tunnistin uskomuksia, jotka ovat rajoittaneet kirjoittamistani. Retriitin jälkeen koen, että on helpompi kirjoittaa sekä ammatillista tekstiä että itseäni varten.” –Hanna Viitanen”Pidin etäretriitistä todella paljon! Inspiroivaa sisältöä rakkaan aiheen ympärillä, mukavasti oman kodin turvasta käsin. Minusta tämä oli ihanaa! Aikataulutus oli hyvin mietitty. Zoom oli helppokäyttöinen ja siihen annetut ennakko-ohjeet selkeät. Hyvä puoli oli myös se, että kukin saattoi oman halun mukaan kytkeä videokuvan itsestään pois päältä ja päälle. Se vahvisti turvallisuuden tunnetta, kun oli mahdollisuus valita, millaisia tunnelmia halusi jakaa kameran kautta muille osallistujille. Keholliset harjoitukset, alkumeditaatiot ja mielikuvaharjoitukset toimivat osana kokonaisuutta. Retriitti vahvisti rohkeutta ja sisäistä paloa. Tiedän taas vahvemmin, miksi haluan kirjoittaa ja saada sen myös muiden luettavaksi. Vaikka kyse oli etäretriitistä, loit ohjaajana vahvan yhteisöllisen tilan tunteen. Kiitos mielettömän paljon Katri! Nautin suuresti ja sain paljon: selkiytystä, lempeää haastamista ja tunteiden kohtaamisen tilaa.” –Johanna Niskanen