Kasva kirjoittajaksi etäretriitti

Kasva kirjoittajaksi -etäretriitti: Kutsu seikkailuun


Lauantaina 14.8.


Image

Kutsuuko kirjoittaminen? Oletko haaveillut kirjoittavasi romaanin, runoja, muistelmat - tai edes jotain...? Vai pohditko, uskaltaisitko edes haaveilla kirjoittamisesta?


Image

Ehkä ajatus luovuudesta tuntuu sisälläsi kiehtovana kutsuna – mutta myös epäröintinä, jopa kauhuna. Osaanko, uskallanko, onko minusta siihen? Kirjoittaminen on ihmeellinen itsensä ilmaisemisen väline. Moni kuitenkin kompastuu odotuksiinsa, tai ei niistä johtuen uskalla edes aloittaa. Kun haluat tunnustella, olisiko luova seikkailu sinua varten, tule mukaan Kasva kirjoittajaksi -etäretriittipäivään!

Uuden ajan kirjoittaminen ei ole suoritus, vaan se lähtee sisältäpäin: itseensä tutustumisesta ja itsensä ylittämisestä pienin askelin. Etäretriitti auttaa sinua kohtaamaan sisäiset esteesi, ehkä jopa ohittamaan ne. Pääset tunnistamaan ja murtamaan itseesi ja kirjoittamiseen liittyviä rajoittavia uskomuksia. Opit, että kirjoittajan polku voi olla juuri sinun näköisesi. Sinun ei tarvitse olla sataprosenttisen valmis seikkailuun, mutta etäretriitin ansiosta sinun on helpompi sanoa sisäiselle kutsullesi kyllä.

Etäretriitti sopii kaikentasoisille. Päivä sisältää luento-osuuksia, mielikuva- ja kirjoitusharjoituksia sekä lempeää kehollista työskentelyä. Oleellista harjoituksissa on tunteminen ja kokeminen, ei minkään vaatimusten täyttäminen. Sinulla ei tarvitse olla kirjoittajataustaa, ja kehollisia harjoituksia jokainen voi soveltaa itselleen sopivaksi. Tänne saa tulla vapautumaan turhista odotuksista – riität juuri sellaisena kuin olet.

Tule siis ihmeessä mukaan, jos...


…olet hyvä harkitsemaan aloittamisen suunnittelemista, mutta et ole uskaltanut oikeasti aloittaa

…ajatus kirjoittamisesta kiehtoo, mutta pelot ja uskomukset ovat jyränneet haaveesi

…haluaisit kirjoittaa, mutta – mutta – mutta (aina on joku mutta!

…sisäinen kriitikkosi on kamalan kovaääninen (niin minullakin!)

…et jaksa enää yhtään suorittavaa, puskevaa ohjausta, silti inspiraatio tekisi terää

…haluat viettää lempeän, voimauttavan päivän omassa rauhassa ja samalla tuntea olosi kannatelluksi

OHJELMA
LAUANTAINA 14.8. KLO 10-12: 

Aamupäivän osiossa uppoudutaan kehoon hoitavassa harjoituksessa, joka on saanut inspiraationsa Embodied Yin - ja Embodied Flow -joogamuodoista. Pehmoisen salliva, samalla vaikuttava harjoitus auttaa sinua kohtaamaan niin sisäisen kirjoittajasi kuin sisäisen kriitikkosikin, vahvistamaan sisäistä kutsua ja huomaamaan, ettei kriitikolle tarvitse antaa (kaikkea) valtaa. Kehollisen työskentelyn lomaan annetaan kysymyksiä ja teemoja sisäisen kirjoittajasi vapauttamiseen. Taustalle saat käyttöön huolellisesti suunnitellun soittolistan, joka vie sinut syvemmälle kokemukseesi. Huomaat, että huikea luovuuden lähde odottaa vapautumistaan sinussa.


LAUANTAINA 14.8. KLO 14-16.30: 

Kirjoittamiseen sisältyy monenlaisia pelkoja ja uskomuksia, jotka estävät aloittamasta. Millainen on oikea kirjoittaja – ja onko minusta siihen? Onko minulla lupa tehdä tilaa luovuudelleni? Entä jos ideastani ei tule mitään? Iltapäivällä puretaan turhia myyttejä kirjoittamisen ympäriltä. Tunnistat, mikä sinua kirjoittajana motivoi ja houkuttaa. Opit, millaista on uuden ajan kirjoittaminen ja miten se eroaa suorittavasta työskentelystä. Luovuuden ei tarvitse olla kärsimystä, vaan se voi hoitaa sinua monin tavoin. Ehkä otat jo ensimmäiset askeleet kohti unelmaasi! Tämän päivän jälkeen olet pidemmällä kuin uskoisitkaan.Retriitti ohjataan Zoom-alustan kautta. Tarvitset päivän ajaksi rauhallisen tilan, rennot vaatteet, muistikirjan ja joogamaton tai vastaavan lempeään liikkumiseen. Mikäli haluat käyttää musiikkia (Spotify-ohjelman kautta), se onnistuu parhaiten, jos sinulla on toinen laite Spotifyn käyttöä varten (esim. tietokone Zoomille ja älypuhelin Spotifylle). Vuorovaikutteisuus hoidetaan ensisijaisesti chat-ominaisuuden kautta. Pääset esittämään kysymyksiä ja jakamaan tunnelmia, mutta halutessasi voit olla ihan omassa rauhassasi.


Katri Syvärinen

Retriitin ohjaa Katri Syvärinen, FM & henkisen hyvinvoinnin valmentaja, jonka seitsemäs kirja Sinun tarinasi voima ilmestyi vuodenvaihteessa.


Hänellä on takanaan 12 vuoden työkokemus toimittajana ja julkaisujen tekijänä, kahdeksan vuotta bloggaajana. Taustallaan Katrilla on suomen kielen maisterin tutkinto, lisäksi Katri on NLP-kouluttaja ja RYT500h-joogaohjaaja. Hänen ohjauksensa on ainutlaatuinen yhdistelmä erilaisia menetelmiä. Katrin ohjaustyyli on yhtä aikaa inspiroiva, vahvan vaikuttava ja lempeän salliva. Etänäkin Katri luo harjoituksiin turvallisen tilan, jossa jokaisella on lupa rentoutua ja löytää sisältään uutta voimaa.


Kirjoittajaksi kasvaminen on ollut minulle mutkainen matka. Olin jo pitkään ollut ’toimittaja’ ja ’bloggaaja’, mutta vasta nelikymppiskesänäni tajusin olevani KIRJOITTAJA. En siis vain työ- ja ammattimielessä vaan sydämessäni. Kirjoittaminen ei ollutkaan vain tehtävä tai ammatti, vaan jotain suurempaa ja kokonaisvaltaisempaa, se oli minun sieluni. Uskon, että sisäinen kirjoittaja löytyy meistä kaikista, kun vain uskallamme sen päästää esiin.” – Katri

Tule mukaan!


HINTA: 99 e (sis. alv 24 %) sisältää

  • päivän ohjelman
  • videotallenteet, jotka ovat katsottavissasi kuukauden ajan tapahtuman jälkeen
  • pienen pdf-muotoisen työkirjan, jonka tehtävien avulla voit jatkaa kirjoittamista myöhemmin
  • Kirjoita kehosta -meditaationauha
  • pääsyn Kirjoita Katrin kanssa -etätreffeille (ti 24.8. klo 18-20 ja ma 6.9. klo 18-20, arvo 30 e)

ILMOITTAUTUMINEN: Varaa paikkasi Holvi-kaupan kautta. Paikkoja on rajoitettu määrä! Ryhmällä on myös minimimäärä, jonka tulee täyttyä viimeistään vuorokautta ennen tapahtuman alkua tapahtuman toteutumiseksi. Retriitin alkua edeltävänä iltana saat sähköpostiisi linkin, jolla voit kirjautua Zoomiin.


Palautteita edellisestä tapahtumasta


”Kiitos Katri aivan ihanasta retriitistä! Sain paljon eväitä kirjoittajan matkalleni, vahvistusta sisäiselle äänelleni ja sen arvolle, juuri sellaisena kuin se on. Minä saan, minä voin, minä uskallan. Kirjoittamisprosessi itsessään jäsentyi, sai raameja niin, että on helpompi aloittaa ja jatkaa. Jokin liikahti suuresti näiden kahden päivän aikana. Kiitos lempeästä ohjauksestasi ja siitä, että jaat omastasi, itsestäsi.” –Maija Myller


"Katri on aivan ihana ohjaaja, joka johdatteli kirjoittamisen luovuuden lähteelle. Etäretriitistä sain paljon inspiraatiota, hyvää energiaa, motivaatiota ja työkaluja, miten edetä tällä minun kirjoittajan polullani. Olin ollut hieman jumissa. Katri ja retriitti olivat siis juuri sitä, mitä tarvitsin tässä vaiheessa elämääni! Retriitin päätyttyä, minusta tuntui, että olen vapaa kirjoittamaan enemmän myös niitä luovia kirjoituksiani välittämättä siitä, miten täydellisiä tai epätäydellisiä ne ovat. Nyt olen askeleen lähempänä sitä kirjoittajaa, joksi haluan kasvaa." –Asta Jansson


”Kiitos superpaljon ihanasta etäretriitistä! Retriitti sisälsi paljon tekemiseen kannustavaa ja inspiroivaa luennointia. Harjoitteet täydensivät omaan luovuuteen ja luomisprosessiin sukellusta! Vaikkakin kurssin teema oli kirjoittaminen, sain ainakin itse paljon uutta näkökulmaa myös muuhun luovaan toimintaan, kuten tanssimiseen ja maalaamiseen.” –Pirkka Ollinaho


”Kiitos Katri ihanasta retriitistä, johon oli helppo osallistua. Etukäteen lähettämäsi ohjeet olivat selkeät, joten kaikki olennainen oli käden ulottuvilla retriitin alkaessa. Ennakkotehtävät virittelivät hyvin teemaan. Tapasi puhua ja ilmaista asioita on selkeä ja lempeä. Tuot esille juuri niitä asioita, joita tarvitsee kuulla, kun on tarve kirjoittaa, mutta jokin pitelee kirjoittamasta. Ohjauksessasi on helppo kirjoittaa intuitiivisesti ja päästä kosketuksiin sisäisen kirjoittajani kanssa. Tunnistin uskomuksia, jotka ovat rajoittaneet kirjoittamistani. Retriitin jälkeen koen, että on helpompi kirjoittaa sekä ammatillista tekstiä että itseäni varten.” –Hanna Viitanen”Pidin etäretriitistä todella paljon! Inspiroivaa sisältöä rakkaan aiheen ympärillä, mukavasti oman kodin turvasta käsin. Minusta tämä oli ihanaa! Aikataulutus oli hyvin mietitty. Zoom oli helppokäyttöinen ja siihen annetut ennakko-ohjeet selkeät. Hyvä puoli oli myös se, että kukin saattoi oman halun mukaan kytkeä videokuvan itsestään pois päältä ja päälle. Se vahvisti turvallisuuden tunnetta, kun oli mahdollisuus valita, millaisia tunnelmia halusi jakaa kameran kautta muille osallistujille. Keholliset harjoitukset, alkumeditaatiot ja mielikuvaharjoitukset toimivat osana kokonaisuutta. Retriitti vahvisti rohkeutta ja sisäistä paloa. Tiedän taas vahvemmin, miksi haluan kirjoittaa ja saada sen myös muiden luettavaksi. Vaikka kyse oli etäretriitistä, loit ohjaajana vahvan yhteisöllisen tilan tunteen. Kiitos mielettömän paljon Katri! Nautin suuresti ja sain paljon: selkiytystä, lempeää haastamista ja tunteiden kohtaamisen tilaa.” –Johanna Niskanen