Kasva kirjoittajaksi etäretriitti

Kasva kirjoittajaksi


Etäretriitti la-su 23.-24.1.


Image

Kirjoittamisen ystävä, kaipaatko tukea kirjoittajan polullesi? Tai onko kirjoittaminen vasta haave, johon et vielä ole osannut, uskaltanut tai ehtinyt tarttua? Tervetuloa hakemaan rohkeutta ja inspiraatiota Kasva kirjoittajaksi -etäretriitiltä. Ensimmäinen kirjoittajien etäretriitti pidettiin huhtikuussa, ja se oli tosi onnistunut kokemus – sekä palautteiden perusteella että ohjaajan omastakin mielestä!


Image

Kirjoittaminen on ihmeellinen itsensä ilmaisemisen ja hoitamisen väline. Jokaisella meistä on omat tärkeät tarinamme, joiden muotoileminen tekstiksi on eheyttävä kokemus. Kun sinä rohkaistut jakamaan viestisi, luot uudenlaista voimaa sekä itseesi että ympäristöösi. Luovuuden tiellä on kuitenkin monenlaisia uskomuksia. Kasva kirjoittajana -retriitti auttaa tunnistamaan niitä ja päästämään turhista peloista irti. Kirkastat omaa ääntäsi ja löydät voimaa siitä, mitä olet kokenut.

Kirjoittaminen vaatii toki myös teknistä taitoa, mutta tämä retriitti keskittyy teknisten seikkojen sijaan kirjoittajaksi kasvamiseen ja tarinaan, sinun tarinaasi. Tarvittavat taidot ehdit kyllä oppia, kun uskallat tehdä tilaa luovuudelle ja lähteä liikkeelle. Harjoitukset auttavat sinua vahvistamaan tunnetta, kuka olet ja mitä olet täällä tekemässä. Retriitin jälkeen osaat vaalia luovuuttasi uudella tavalla ja suunnitella omia kirjoitusrutiinejasi.

Rakastetut joogaretriittini kirjoittajille olivat muutenkin hakemassa sähköistä muotoa livetapahtumien oheen. Nyt tarve etäretriitille konkretisoitui entisestään. Uskon, että etänäkin saamme huikeita juttuja aikaan – tule siis mukaan!

Etäretriitin harjoitukset sisältävät luento-osuuksia, kirjoitusharjoituksia, meditaatioita ja mielikuvaharjoituksia, rentoutuksia ja helppoja, lempeitä kehollisia harjoituksia.


(Varsinaisia pitkiä joogaosuuksia sessioihin ei sisälly, mutta pienimuotoista, koneen ääreen sopivaa kehollista työskentelyä kyllä.) Erilaiset hyvinvoinnin työvälineet ovat huikeita luovuuden lähteitä, ja tällä retriitillä opit hyödyntämään niitä.

OHJELMA

LAUNTAINA KLO 10-12.15: "Haluaisin, mutta…" – pelot, haaveet ja uskomukset kirjoittajan polulla

Kirjoittamiseen sisältyy monenlaisia pelkoja ja uskomuksia, jotka estävät aloittamasta. Onko minulla lupa tehdä tilaa luovuudelleni? Entä jos ideastani ei tule mitään?Puretaan turhia myyttejä kirjoittamisen ympäriltä ja lähdetään seuraamaan sisäistä kutsua, vaikka se pelottaisikin.


LAUANTAINA KLO 14.15-16.30: Tarinasi on tärkeä – oman viestin löytäminen

Olet elämäsi aikana kokenut paljon sellaista, mistä voit ammentaa teksteihisi sielua ja syvyyttä. Uppoudutaan oman tarinan tärkeisiin tunnelmiin. Mitä tarinasi viestii? Miten hyödyntää elämänsä kokemuksia kirjoittamisessa - ja hoitaa samalla itseään? Puhutaan myös haavoittuvuuden tunteesta ja näkyväksi tulemisesta.


SUNNUNTAINA KLO 11-13.30: Luova prosessi: näin kirkastat ideasi, näin onnistut!

Entä jos ei vielä tiedä yhtään, mitä on tekemässä? Ei se mitään. Luultavasti tiedät ideastasi intuitiivisesti enemmän kuin uskotkaan… Käydään läpi luovan prosessin vaiheita, kirkastetaan ideoita ja suunnitellaan omia kirjoitusrutiineja.Retriitti ohjataan Zoom-alustan kautta. Koneen ääreen tarvitset muistikirjan ja vaikkapa kupillisen teetä. Voit seurata sessioita ja tehdä harjoituksia työpöydän ääressä, joogamatolla tai vastaavassa mukavassa paikassa. Viikonlopun aikana saat myös rentoutua! Vuorovaikutteisuus hoidetaan chat-ominaisuuden kautta, joka on osoittautunut erinomaiseksi tavaksi tämäntyyppisessä työskentelyssä. Pääset esittämään kysymyksiä ja jakamaan tunnelmia, mutta halutessasi voit olla myös ihan omassa rauhassasi.


Katri Syvärinen

Retriitin ohjaa Katri Syvärinen, FM & henkisen hyvinvoinnin valmentaja, joka työstää parhaillaan seitsemättä kirjaansa.


Hänellä on takanaan 12 vuoden työkokemus toimittajana ja julkaisujen tekijänä, seitsemän vuotta bloggaajana. Taustallaan Katrilla on suomen kielen maisterin tutkinto. Lisäksi Katri on NLP-kouluttaja ja RYT500h-joogaohjaaja. Hänen kannustava ja salliva ohjauksensa on ainutlaatuinen yhdistelmä erilaisia menetelmiä.


”Kirjoittajaksi kasvaminen on ollut minulle mutkainen matka. Olin jo pitkään ollut ’toimittaja’ ja ’bloggaaja’, mutta vasta nelikymppiskesänäni tajusin olevani KIRJOITTAJA. En siis vain työ- ja ammattimielessä vaan sydämessäni. Kirjoittaminen ei ollutkaan vain tehtävä tai ammatti, vaan jotain suurempaa ja kokonaisvaltaisempaa, se oli minun sieluni. Se oli jotain, mitä olin tullut tänne tekemään siksi että minä olin minä. Uskon, että sisäinen kirjoittaja löytyy meistä kaikista, kun vain uskallamme sen päästää esiin.” – Katri

Tule mukaan!


HINTA: 195 e (sis. alv 24 %) sisältää

  • viikonlopun ohjelman
  • yhteisistä sessioista videotallenteet, jotka ovat katsottavissasi kuukauden ajan tapahtuman jälkeen
  • ennakkotehtävän
  • kaksi kirjoittamiseen johdattavaa meditaatioharjoitusta pysyvästi käyttöösi

ILMOITTAUTUMINEN: Varaa paikkasi Holvi-kaupan kautta. Paikkoja on rajoitettu määrä! Ryhmällä on myös minimimäärä, jonka tulee täyttyä viimeistään vuorokautta ennen tapahtuman alkua tapahtuman toteutumiseksi. Ilmoittautumisen jälkeen saat paluupostina Zoomin latausohjeet ja ennakkotehtävän. Retriitin alkua edeltävänä iltana saat sähköpostiisi linkin ja salasanan, joilla voit kirjautua Zoomiin.


Palautteita edellisestä tapahtumasta


”Kiitos Katri aivan ihanasta retriitistä! Sain paljon eväitä kirjoittajan matkalleni, vahvistusta sisäiselle äänelleni ja sen arvolle, juuri sellaisena kuin se on. Minä saan, minä voin, minä uskallan. Kirjoittamisprosessi itsessään jäsentyi, sai raameja niin, että on helpompi aloittaa ja jatkaa. Jokin liikahti suuresti näiden kahden päivän aikana. Kiitos lempeästä ohjauksestasi ja siitä, että jaat omastasi, itsestäsi.” –Maija Myller


"Katri on aivan ihana ohjaaja, joka johdatteli kirjoittamisen luovuuden lähteelle. Etäretriitistä sain paljon inspiraatiota, hyvää energiaa, motivaatiota ja työkaluja, miten edetä tällä minun kirjoittajan polullani. Olin ollut hieman jumissa. Katri ja retriitti olivat siis juuri sitä, mitä tarvitsin tässä vaiheessa elämääni! Retriitin päätyttyä, minusta tuntui, että olen vapaa kirjoittamaan enemmän myös niitä luovia kirjoituksiani välittämättä siitä, miten täydellisiä tai epätäydellisiä ne ovat. Nyt olen askeleen lähempänä sitä kirjoittajaa, joksi haluan kasvaa." –Asta Jansson


”Kiitos superpaljon ihanasta etäretriitistä! Retriitti sisälsi paljon tekemiseen kannustavaa ja inspiroivaa luennointia. Harjoitteet täydensivät omaan luovuuteen ja luomisprosessiin sukellusta! Vaikkakin kurssin teema oli kirjoittaminen, sain ainakin itse paljon uutta näkökulmaa myös muuhun luovaan toimintaan, kuten tanssimiseen ja maalaamiseen.” –Pirkka Ollinaho


”Kiitos Katri ihanasta retriitistä, johon oli helppo osallistua. Etukäteen lähettämäsi ohjeet olivat selkeät, joten kaikki olennainen oli käden ulottuvilla retriitin alkaessa. Ennakkotehtävät virittelivät hyvin teemaan. Tapasi puhua ja ilmaista asioita on selkeä ja lempeä. Tuot esille juuri niitä asioita, joita tarvitsee kuulla, kun on tarve kirjoittaa, mutta jokin pitelee kirjoittamasta. Ohjauksessasi on helppo kirjoittaa intuitiivisesti ja päästä kosketuksiin sisäisen kirjoittajani kanssa. Tunnistin uskomuksia, jotka ovat rajoittaneet kirjoittamistani. Retriitin jälkeen koen, että on helpompi kirjoittaa sekä ammatillista tekstiä että itseäni varten.” –Hanna Viitanen”Pidin etäretriitistä todella paljon! Inspiroivaa sisältöä rakkaan aiheen ympärillä, mukavasti oman kodin turvasta käsin. Minusta tämä oli ihanaa! Aikataulutus oli hyvin mietitty. Zoom oli helppokäyttöinen ja siihen annetut ennakko-ohjeet selkeät. Hyvä puoli oli myös se, että kukin saattoi oman halun mukaan kytkeä videokuvan itsestään pois päältä ja päälle. Se vahvisti turvallisuuden tunnetta, kun oli mahdollisuus valita, millaisia tunnelmia halusi jakaa kameran kautta muille osallistujille. Keholliset harjoitukset, alkumeditaatiot ja mielikuvaharjoitukset toimivat osana kokonaisuutta. Retriitti vahvisti rohkeutta ja sisäistä paloa. Tiedän taas vahvemmin, miksi haluan kirjoittaa ja saada sen myös muiden luettavaksi. Vaikka kyse oli etäretriitistä, loit ohjaajana vahvan yhteisöllisen tilan tunteen. Kiitos mielettömän paljon Katri! Nautin suuresti ja sain paljon: selkiytystä, lempeää haastamista ja tunteiden kohtaamisen tilaa.” –Johanna Niskanen