Kasva kirjoittajaksi etäretriitti

Kirjoita tarinasi -viikonloppukurssi


La-su 27.–28.4.2024 Zoomissa (tallenteet saatavilla)


Image

Haaveiletko muistelmien kirjoittamisesta – itseäsi varten, ehkä muillekin?
Haluatko kirjoittaa elämäsi käänteitä tarinaksi – ja tehdä niistä voimavaran? 
Etsitkö elämästäsi inspiraatiota autofiktiiviseen tekstiin? 
Kirjoita tarinasi -kurssi on sinua varten!


Kirjoittaminen ja elämä ovat erityinen pari. 

Kirjoittamalla voit ottaa tarinasi haltuun uudella tavalla. Voit lopulta päästää irti elämänkokemuksesta tai vastoinkäymisestä, joka on kuormittanut sinua. Voit tulla näkyväksi itsellesi – ehkä vähitellen laajemmallekin lukijakunnalle, jos siltä tuntuu. 

Elämä tarjoaa kirjoittamiseen loputtomasti materiaalia. Ehkä olet käynyt läpi kasvun vaiheita ja kriisejä, joista löytyy tapahtumia ja tunnetta, kiehtovia ja koskettavia käänteitä, aidon ja rehellisen tarinan aineksia. 

Kun kirjoitat elämäntapahtumasi tarinan muotoon, voit parhaimmillaan kääntää kokemuksesi kullaksi. Mitä ikinä koetkin, voit aina kirjoittaa siitä. Sinä voit valita sen, millaisen muodon ja merkityksen tarinallesi annat. 

Kirjoita tarinasi -viikonloppukurssi on erinomainen paikka aloittaa tai jatkaa jo aloittamaasi tarinaa. Luennoilta ja harjoituksista saat tukea siihen, kuinka koota elämänkokemuksesi tarinaksi. 

Viikonlopun aikana pääset vauhtiin niin, että kurssin jälkeen voit jatkaa tarinasi parissa itsenäisesti. 

Kurssi sopii kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille. Et tarvitse aiempaa kirjoittajakokemusta – mutta ei siitä haittaakaan ole 🙂 Uskon, että saat monipuolisista harjoituksista uusia välineitä kirjoittamiseen ja tarinasi elävöittämiseen. 


Image
Kirjoita tarinasi -kurssilla pääset sukeltamaan luento-osioiden ja harjoitusten kautta seuraaviin aiheisiin:


– Oman elämän aikajana: Missä tarinasi oikeastaan piilee? 
– Tarinan teema: Mikä on tarinasi punainen lanka? 
– Tarinan rakenne: Millaisista vaiheista tarinasi koostuu? 
– Ulkoinen ja sisäinen tarina: Millaisia kerroksia tarinaasi sisältyy? 
Kasvupolku: Mikä on tarinasi voimauttava viesti?
– Matalan kynnyksen kirjoittaminen: Miten pääset liikkeelle? 
– Kerronnallisia valintoja: Mihin zoomaat sisään, mitä jätät vähemmälle? 
Kirjoitusprosessi: Miten jatkaa tämän jälkeen? Kurssipäivät sisältävät luento-osuuksia, mielikuva- ja kirjoitusharjoituksia sekä työskentelyaikaa, jolloin pääset ohjatusti keräämään materiaalia tarinaasi. Sinulla ei tarvitse olla kirjoittajataustaa. Jokainen voi soveltaa harjoituksia itselleen sopivaksi. Tämä kurssi on suunniteltu sinulle, joka


käsitellä mennyttä elämänvaihetta kirjoittamalla ja kääntää sen voimavaraksi
kirjoittaa muistelmateoksen, mutta et tiedä, mistä aloittaa
etsiä elämästäsi materiaalia autofiktiiviseen teokseen, vaikkapa romaaniin
hahmottaa paremmin tarinan rakennetta ja kerroksia 
– saada kirjoitusprojektisi vauhtiin viikonlopun aikana
tarttua haaveeseen, joka on pyörinyt mielessäsi (ehkä pitkäänkin)


Paikkoja on rajoitettu määrä!


Ilmoittaudu mukaan tästä!

Kurssi sisältää 10 h ohjausta, ennakkotehtävän ja tallenteet käyttöösi 31.8.2024 asti. Ehdit siis jatkaa harjoitusten parissa koko kesän ajan! 


Image

Jos kaipaan tukea kurssin jälkeen, miten voin jatkaa tarinani parissa?


Kirjoita tarinasi -viikonloppukurssi sopii erinomaisesti ensi askeleeksi sinulle, joka haluat mahdollisesti hakea Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelmaan.

Koulutusohjelma on ainutlaatuinen kasvumatka, jossa yhdistyvät luovuus, kehollisuus, itsetuntemus ja kirjoitusprosessi.

Jos haluat työstää tarinaasi pidemmällä aikavälillä, oppia lisää kirjoitusprosessin vaiheista, avata omaa ääntäsi kirjoittajana ja ylittää mahdollisia henkisiä esteitä, koulutusohjelma tarjoaa siihen hienon tilaisuuden. 


LAHJA Sinulle joka osallistut keväällä 2024 Kirjoita tarinasi -viikonloppukurssille ja/tai Minustako kirjoittaja? -johdantokurssille: mikäli haet ja tulet hyväksytyksi Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelmaan 2024–25, saat koulutusohjelman hinnasta 99 e alennuksen.

Katri Syvärinen

Kuva: Sampo Korhonen / Bazar Kustannus

Kurssin ohjaa Katri Syvärinen, FM & henkisen hyvinvoinnin valmentaja, jonka muistelmateos Löydä elämän taika oli ilmestymisvuonnaan 2017 yksi vuoden suosituimmista hyvinvointikirjoista.

Katri on jakanut kokemuksiaan myös kirjoissa Äitihaava – tyttären raskas perintö ja Sinun tarinasi voima. Katrilla on takanaan ensin 12 vuotta viestintäalalla, sitten yli vuosikymmen hyvinvointivalmentajana. Katri on suomen kielen maisteri, NLP-kouluttaja sekä RYT500h-joogaohjaaja. Hänen ohjauksensa on ainutlaatuinen yhdistelmä eri menetelmiä. Katrin ohjaustyyli on yhtä aikaa vaikuttava ja lempeän salliva. Etänäkin Katri luo harjoituksiin turvallisen tilan, jossa jokainen voi löytää itsestään jotain uutta.


”Muistan, kuinka kirjoitin Löydä elämän taikaa ja pitelin välillä käsiä sydämelläni. Oli merkityksellistä palata uudestaan hetkiin, jotka olin haudannut jonnekin muistojen lokeroihin. Se ei aina ollut helppoa, mutta se kannatti. 

Kun annoin menneille kokemuksille sanat ja muodon käsikirjoituksena, jotain minussa vapautui. Tieni uupumukseen ja sieltä takaisin elämään ei ollutkaan enää epäonnistuminen tai katastrofi, vaan siitä tuli koskettava, samaistuttava tarina, joka keräsi tuhansittain lukijoita ja josta minä ja muutkin saatoimme ammentaa lohtua ja voimaa tulevaan. 

Vähintään yhtä voimauttavaa oli, kun kerroin tarinani äitihaavasta. Siitäkin kipukohdasta tuli yhteisesti jaettu kokemus, joka tuhansien on pitänyt saada lukea voidakseen elää sovussa itsensä kanssa. Sinun tarinasi on tärkeä, sillä sen ansiosta lukija voi saada kosketuksen omaan tarinaansa aivan uudella tavalla.”

– Katri Syvärinen

Tule mukaan!


Ajankohta la-su 27.–28.4.2024 (Zoomissa), molempina päivinä klo 10–16 (sis. 1 h lounastauon). 


Hinta (sis. alv 24 %):
Early bird -hinta 169 e, kun ilmoittaudut viimeistään ma 1.4.24
Hinta 199 e, kun ilmoittaudut ti 2.4.24 alkaen

Hinta sisältää: 
10 h luentoja, harjoituksia ja ohjattua omaa työskentelyä (Zoomissa)
Ennakkotehtävän, jonka avulla voit virittäytyä kurssin tunnelmaan (julkaistaan 15.3.)
Tallenteet ja kurssisivuston käyttöösi 31.8.24 asti


ILMOITTAUTUMINEN: Varaa paikkasi maksamalla osallistumismaksu helposti alla olevasta napista. Paikkoja on rajoitettu määrä!

Ilmoittautumisen jälkeen saat automaattisesti ohjeet kurssisivustolle liittymiseksi. Kurssisivulta löydät tarvitsemasi ohjeet, Zoom-linkin ja tapahtuman jälkeen tallenteet.

HUOM! Jokainen vastaa itse siitä, että hänellä on osallistumiseen tarvittava nettiyhteys, laite ja Zoom-ohjelma. Tulethan hyvissä ajoin linjoille tarkistamaan, että saat yhteyden toimimaan. Kurssisivulta löydät ohjeistuksen Zoomin käyttöön, mutta emme voi antaa henkilökohtaista ohjausta teknisissä kysymyksissä.LAHJA Sinulle joka osallistut keväällä 2024 Kirjoita tarinasi -viikonloppukurssille ja/tai Minustako kirjoittaja? -johdantokurssille: mikäli haet ja tulet hyväksytyksi Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelmaan 2024–25, saat koulutusohjelman hinnasta 99 e alennuksen.


HUOM. Kurssilla kehotetaan jokaista kunnioittamaan ja kuuntelemaan omia rajojaan ja tarpeitaan ja toteuttamaan harjoituksia sen mukaan. Tapahtuma ei ole terapiaa tai psyykkisten ongelmien hoitoa eikä se korvaa niitä. Tapahtumaa ei ole suunniteltu psyykkisten eikä fyysisten sairauksien hoitamiseen vaan hyvinvoinnin tukemiseen. Se ei sovellu akuutissa vaikeassa elämäntilanteessa oleville tai mielenterveysongelmista kärsiville. Voit osallistua tapahtumaan kuuntelemalla ja tekemällä harjoituksia itsenäisesti – mitään ei tarvitse jakaa muille osallistujille.