Image

Kasva kirjoittaksi -koulutusohjelma


Seuraava koulutusohjelma alkaa syksyllä 2021. Voit halutessasi jättää sähköpostiosoitteesi alle, ilmoitan sinulle heti kun uusi koulutusohjelma on alkamassa.


Jätän yhteystietoni!

ImageUuden koulutusohjelman alkua odotellessasi voit kuunnella seuraavat jaksot Taikaelämää podcastista:

Image

Kiehtooko kirjoittaminen? Haaveiletko luovasta työstä, ehkä jopa kirjan kirjoittamisesta? Omien ideoiden kehitteleminen ja kirjoitusten julkaiseminen houkuttelee monia. Silti toimeen tarttuminen saattaa tuntua vaikealta tai jopa mahdottomalta. Olisiko minusta siihen…?

Uskon, että on. Sinusta on paljon enempään kuin kuvittelet. Image

Haaveista ei tule totta itsestään, mutta kuka tahansa voi vapauttaa sisäisen kirjoittajansa ja lähteä – vaikka haparoidenkin – kohti kirjoitusunelmiaan. Tarvittavia tietoja ja taitoja ehdit kartuttaa matkallakin. Kirjoittajan polku on jatkuvaa oppimista – ja erityisesti ihmisenä kasvamista.

Olen itse käynyt 23 vuoden kuluessa laajan kehityskaaren nuoresta suomen kielen opiskelijasta toimittajaksi ja edelleen kirjailijaksi ja kouluttajaksi. Muutamaan vuosikymmeneen en uskaltanut edes haaveilla kirjojen kirjoittamisesta, sillä en mitenkään pitänyt sitä itselleni mahdollisena. Minäkö muka pystyisin? Mutta kun uupumus pakotti minut tarkastelemaan elämääni ja sen tarkkaan suunniteltua tarinaa, ymmärsin, miten monella tavalla olin ollut ajatusteni vanki. En halunnut olla sitä enää.

Kirjoittaja sisälläni alkoi herätä. Ei pelkästään se kirjoittaja, joka tiesi pilkun paikat ja kirjoitti muodollisesti päteviä lehtijuttuja, vaan se kirjoittaja, joka halusi luoda uutta ja omaa. Sanoa viestinsä ääneen. Tulla näkyväksi.

Tämä prosessi ei ole ollut yksinkertainen, päinvastoin. Mutta se on opettanut minulle valtavasti luovuudesta ja rohkeasta kasvamisesta omaksi itsekseen niin, että vuosi vuodelta voi olla enemmän kuin ennen. Ei siksi, että sinun olisi pakko, vaan siksi, että voit.

Tällaista matkaa voi käydä itsekseenkin, mutta vielä paremmin onnistut inspiroivassa ryhmässä ja ohjauksessa. Sitä varten on syntynyt Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelma.KOULUTTAJANA KATRI SYVÄRINENImage

Koulutuksen ohjaa Katri Syvärinen, joka viimeistelee parhaillaan seitsemättä kirjaansa. Hän etsii yhä itsestään uusia puolia kirjoittajana ja uskoo, että mitä rohkeammin uskaltautuu etsimään, sitä enemmän löytää… Katrin ohjaustyyli on samaan aikaan vahva ja vaikuttava sekä empaattinen ja salliva. Hänen tavoitteenaan on auttaa jokaista löytämään omanlainen kirjoittajan polkunsa – ja samalla oma voimansa.

Katrin taustaa:

 • FM Tampereen yliopistosta, pääaineena suomen kieli
 • NLP-kouluttaja (Licensed Trainer of NLP) ja henkisen hyvinvoinnin valmentaja
 • RYT500h-joogaopettaja
 • 12 vuoden kokemus toimitus- ja viestintätyöstä, sen jälkeen kahdeksan vuotta blogi-, podcast- ja kirjailijaelämää
 • Julkaistut kirjat: Vuoden paras päivä 2018, Löydä elämän taika 2017, Löydä elämän taika -tehtäväkirja 2017, Tavoitteena tasapaino 2012, Lähtövuorossa Anna-Julia Kontio – nuoren ratsastajan tarina 2011, Syvemmälle satulaan 2009.

Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelma

 

 • auttaa kirkastamaan ideoita ja kirjoitusunelmia konkreettisiksi tavoitteiksi
 • kannustaa aloittamaan ja kohtamaan rohkeasti myös epävarmuuden, keskeneräisyyden ja pelot (me kaikki koemme niitä)
 • opettaa, mistä syntyy hyvä kirjoittamisen (ja koko elämän) flow
 • jäsentää kirjoitusprosessia niin, että opit työskentelemään tehokkaasti sen eri vaiheissa – samalla hyvinvointisi ja jaksamisesi huomioiden
 • sukeltaa kanssasi perinteiselle sankarin matkalle ja samalla myös uuden ajan sankarittaren matkalle: tutkimme perinteistä Hero’s Journey -myyttirakennetta sekä sen feminiinistä versiota ja ammennamme niistä materiaalia sekä teksteihin että omaan kasvuun
 • auttaa hahmottamaan hyvän tekstin ominaisuuksia
 • antaa työkaluja kirjoitusrutiinien luomiseen ja siten kannustaa päivittäiseen tai ainakin viikoittaiseen kirjoitustyöskentelyyn, joka vie sinua kohti unelmaasi


TÄMÄN KAIKEN SAAT


Kun ilmoittaudut mukaan Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelmaan…

 • Pääset mukaan seitsemään inspiroivaan koulutuspäivään, jotka järjestetään la 10.10., la 7.11., la 9.1., la 6.2., la 6.3., la 10.4. ja la 15.5. Päivät sisältävät alustavasti 6 h ohjausta noin klo 10–17 välillä. Aikataulua voidaan koulutuksen aikana säätää tarpeen mukaan. Koulutuspäivistä saat katsottavaksi tallenteet, jotka ovat käytössäsi koulutuksen loppuun asti.
 • Saat jokaisesta koulutuspäivästä tehtävämateriaalia, joka auttaa sinua edistämään omaa kirjoitusprojektiasi. Tehtävämateriaalista koulutuksen aikana syntyvä pdf-muotoinen työkirja jää käyttöösi myös koulutuksen jälkeen tulevia kirjoitusprojektejasi varten.
 • Ryhmäläisille järjestetään koulutuksen aikana kahteen otteeseen lukupiiri, jossa jokainen saa palautetta tekstistään pienryhmältä ja vastaavasti antaa palautetta muille.
 • Olet koulutuksen ajan (10.10.2020 - 15.5.2021) lämpimästi tervetullut ilman lisämaksua myös muihin järjestämiini sähköisiin kirjoitustapahtumiin, kuten Kirjoita Katrin kanssa -etätreffeille (joita järjestetään säännöllisesti 1–2 kertaa kuussa) ja Kasva kirjoittajaksi -etäretriiteille.
 • Saat kirjoitusprosessin tueksi audiona viisi mielikuva- tai meditaatioharjoitusta sekä kaupan päälle jommankumman joogaverkkokursseistani: Melko lempeä joogahaaste tai Astetta ihanampi joogahaaste.
 • Pääset koulutusohjelman ryhmäläisten omaan Facebook-ryhmään, jossa voit jakaa tunnelmia muiden osallistujien kanssa.

KENELLE KOULUTUSOHJELMA SOPII?


Image

Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelma sopii esimerkiksi sinulle, joka

…olet haaveillut kirjoittamisesta jo pitkään, mutta et ole vielä osannut tai uskaltanut aloittaa

…et mielestäsi ole ”oikea kirjoittaja” mutta haluaisit olla (vinkki: heti aluksi saat muuttaa käsityksesi siitä, millainen oikea kirjoittaja on!)

…kaipaat ohjausta, ryhmän tukea ja yhteistä prosessia, jotta saat itsesi liikkeelle

…et ihan saa kiinni ideastasi, mutta se ei silti jätä sinua rauhaan

…haaveilet kirjoittavasi esimerkiksi muistelmateoksen, romaanin, tietokirjan tai elokuvakäsikirjoituksen

…aloittelet blogia tai podcastia (tai keräät rohkeutta aloittamiseen)

…etsit vielä omaa ääntäsi, mutta haluat uskoa siihen, että se on olemassa.

Koulutusohjelma antaa kaikkein eniten sinulle, joka haluat kirjoittaa itsesi näköistä tekstiä sinulle tärkeistä asioista.Image

OSALLISTU MUKAVASTI KOTOASIKasva kirjoittajaksi -koulutusohjelma alkaa lokakuussa 2020 ja kestää toukokuuhun 2021. Se järjestetään täysin etänä. Sinun ei siis tarvitse lähteä kotoasi minnekään – voit osallistua oman työpöytäsi tai muun luovan nurkkauksen suojista.

Koulutusohjelman ydin ovat yhteiset koulutuspäivät, jotka järjestetään Zoom-ohjelman välityksellä. Päivät sisältävät luento-osuuksia, valmennustehtäviä, kirjoitusharjoituksia, meditaatioita, rentoutuksia ja helppoja, lempeitä kehollisia harjoituksia, jotka rytmittävät päiviä ihanasti.

Koulutuspäivien välillä voit työstää projektiasi itsenäisesti, annettujen tehtävien avulla sekä ohjaamillani kirjoitustreffeillä (jotka kuuluvat koulutuksen hintaan). Kurssilaisten yhteisessä Facebook-ryhmässä voimme fiilistellä kirjoitettuja sivuja (ja jakaa epävarmuuden hetkiä).Image

KOULUTUKSEN HINTA


Koulutusohjelman hinta julkaistaan uuden koulutusohjelman alkaessa.

Image

ILMOITTAUTUMINEN ON SULJETTU


Ilmoittautuminen avautuu 10.8.2020 ja on avoinna 20.9.2020 asti – tai niin kauan kun paikkoja riittää. Paikkoja on rajattu määrä. Koulutuksella on myös minimiryhmäkoko, joka tarvitaan koulutuksen toteutumiseksi.

Täytä ja lähetä oheinen lomake. Toivon sinun kertovan lyhyesti itsestäsi ja toiveistasi, sillä haluan varmistaa, että voin ja osaan olla avuksi juuri sinulle.

Lomakkeen lähetettyäsi otan sinuun yhteyttä mahdollisimman pian, 2-3 arkipäivän kuluessa.Seuraava koulutusohjelma alkaa syksyllä 2021. Voit halutessasi jättää sähköpostiosoitteesi alle, ilmoitan sinulle heti kun uusi koulutusohjelma on alkamassa.


JÄTÄN YHTEYSTIETONI!

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET


 

Kenelle koulutusohjelma sopii?

Koulutus sopii sinulle, jotka olet kiinnostunut kehittymään kirjoittajina – ja samalla kasvamaan ihmisenä. Sinulla voi olla kirjoittajataustaa tai sitten ei: tärkeintä on, että olet utelias herättämään luovuutesi henkiin ja oppimaan uutta. Parhaiten koulutus sopii sinulle, joka haluat saada potkua kirjoitushaaveillesi, vaikka ne olisivat vielä pikkuruisen pieniä ja epämääräisiä. Ei tarvitse tietää vielä mitä haluat – riittää että haluat! Koulutuksen tarkoitus on auttaa tekemään ajatuksen poikasista selkeämpiä ja vähitellen myös toteuttamiskelpoisia.

Kenelle koulutusohjelma ei ole tarkoitettu?

Sinulle, joka haluat excelintarkat ohjeet kirjan kirjoittamiseen alusta valmiiksi asti. Tulemme kyllä koulutuksessa käymään läpi kirjoitus- ja kirjaprosessin tyypilliset vaiheet, mutta olennaisinta on oppia soveltamaan niitä itselleen ja luomaan oma prosessinsa (joka muuten vaihtelee kirja kirjalta – Nim. Kokemusta on.). En voi antaa takuuta kirjan valmiiksi saamiseen, sillä se on kiinni sinusta!

Koulutus ei välttämättä sovi myöskään sinulle, jolle kirjoittaminen on vain kirjoittamista ja joka kaipaat vain teknistä tietoa. Tässä koulutuksessa kirjoittaminen on osa oman totuuden puhumista ja omaksi itsekseen kasvamista, ja siinä tunne on vähintään yhtä tärkeää kuin tieto. Ideoita työstetään monin tavoin, kuten kehollisin ja mielikuvaharjoituksin. Toivon, että olet valmis heittäytymään niihin!

Pitääkö minulla olla selkeä idea mielessäni?

Ei tarvitse. Ensimmäinen kuukausi koulutuksesta (kahden ensimmäisen koulutuspäivän välinen aika) on nimenomaan tarkoitettu idean herättelyyn ja kirkastamiseen.

Entä jos tavoitteenani ei ole kirjoittaa kirjaa?

Ei se mitään, olet silti lämpimästi tervetullut! Kirja on vain yksi mahdollinen kirjoittamisen muoto, formaatteja on monenlaisia. Ehkä haluaisit kirjoittaa elokuvia tai näytelmiä, tai vaikkapa käsikirjoittaa podcast-jaksoja. Ehkä haaveenasi on käynnistää blogi tai Instagram-tili, tai kerätä omaa elämäntarinaasi talteen – kaikki tämä sopii hyvin. Sitä paitsi koskaan ei tiedä, millaisia unelmia koulutuksen aikana herää!

En halua kirjoittaa ”tavoitteellisesti”, onko koulutusohjelmasta minulle hyötyä?

Kaikkein eniten koulutusohjelma antaa sinulle, jolla on jonkinlainen kipinä päästä eteenpäin kirjoittajana ja saada joskus jotain valmista aikaan. Tavoitetta ei kuitenkaan tarvitse vielä tietää – ja ylipäätään en suhtaudu tavoitteisiin kovin tiukasti vaan päinvastoin. Ne voivat muotoutua ja kirkastua hetki hetkeltä.

Pitääkö minun olla fyysisesti läsnä tiettyyn aikaan tietyssä paikassa?

Ei tarvitse – riittää, että pääset tietokoneen ja netin ääreen yhteisinä koulutuspäivinä. Eikä sekään haittaa, jos joku päivä jää väliin, sillä koulutukset tallennetaan ja ne jäävät osallistujien katsottavaksi koulutusohjelman ajaksi ja vielä puoli vuotta sen jälkeenkin.

Kuinka paljon itsenäistä työskentelyä, aikaa ja sitoutumista koulutusohjelma vaatii?

Jos pystyt varaamaan itsenäiselle työskentelylle muutaman tunnin viikossa, pääset jo pitkälle! Eikä haittaa, jos joku viikko jää väliin. Saat koulutuspäivien välille tehtäviä, joita voit tehdä omaa tahtiasi – eikä kaikkia ole tarkoituskaan tehdä aasta ööhön. Tehtäviä voi hyödyntää omien tarpeidensa mukaan.

Kuuluuko henkilökohtainen ohjaus hintaan? Lukeeko joku tekstejäni?

Varsinaista henkilökohtaista ohjausta koulutus ei sisällä. Koulutusohjelman aikana tulen pyytämään ja keräämään halukkailta materiaalia ja esimerkkejä osallistujien FB-ryhmästä – näin on mahdollista, että saat kommentteja juuri sinun ideastasi tai tekstistäsi. Kurssilaisten FB-ryhmässä voi myös itseohjautuvasti jakaa tekstejään muiden luettavaksi.

Onko tekstejä pakko jakaa muiden kanssa?

Ei ole, paitsi vähän! Pari kertaa koulutuksen aikana järjestämme Zoomissa lukupiirin, jossa osallistujat jaetaan muutaman hengen ryhmiin. Jokainen lukee vähän omaa tekstiään niin, että toiset voivat antaa siitä palautetta. Ennen lukupiirejä perehdymme yhdessä palautteenantoon niin, että jokainen voi antaa mahdollisimman rakentavaa palautetta toisille. Omia ideoitaan ei tarvitse paljastaa niiden koko mittakaavassa, jos ei halua. Ja lukupiiri on luonnollisesti vapaaehtoinen!

Mitä jos en tiedä, onko minusta kirjoittajaksi tai kirjailijaksi?

Koskaan et tiedä, mihin kaikkeen sinusta on, ennen kuin kokeilet! Kirjoittaminen ei ole mikään yksittäinen lahja tai ominaisuus, joka ihmisellä joko on tai ei – se on useiden taitojen summa. Koulutus auttaa ymmärtämään, mitä kaikkea itsessäsi voit kehittää kasvaaksesi kirjoittajaksi. Jos yhtään haaveilet, anna itsellesi tilaisuus! Kaikkein kamalintahan elämässä on jossitella ja katua ja miettiä, mitä kaikkea olisi halunnut tehdä, jos olisi vain uskaltanut…

Saako tästä todistuksen?

Kyllä‚ koulutusohjelman päätteeksi saat pdf-muodoisen todistuksen osallistumisestasi. (Mikäli olemme nähneet sinut linjoilla ainakin aika ajoin koulutusohjelman aikana. Jos katoat ilmoittautumisen jälkeen kuin pieru saharaan, saatat jäädä ilman!)

Onko koulutuksessa osamaksumahdollisuus?

Kyllä on, koulutuksen voi maksaa luottokortilla erissä.

Millaista tehtävämateriaalia koulutus sisältää?

Kunkin koulutuspäivän jälkeen saat pdf-muodossa tehtäviä, joita voit tehdä itsenäisesti. Koulutuksen lopussa saat vielä kaikki tehtävämateriaalit kootusti yhtenä pdf-tiedostona siitä jää pysyvästi käyttöösi sähköinen työkirja, jonka voit toki halutessasi myös tulostaa itsellesi.

Kauanko sähköinen materiaali ja kurssisivut ovat osallistujien käytössä?

Kustakin koulutuspäivästä otetaan Zoomissa tallenne, joka tulee osallistujien käyttöön Campwire-pohjaiselle kurssisivulle. Tämä kurssisivusto on osallistujien käytössä vuoden 2021 loppuun asti.

Onko koulutukseen osallistuminen mahdollista perua tai keskeyttää?

Ilmoittautuminen koulutukseen on lähtökohtaisesti sitova. Elämä tuo tottakai joskus tielle sellaista, mitä emme aina osaa ennustaa. Siksi haluamme antaa osallistujille reilusti aikaa materiaalien käyttöön. Kurssisivusto, joka sisältää kunkin koulutuspäivän tallenteet, on osallistujien käytössä aina vuoden 2021 loppuun asti. Sähköinen työkirja sekä osallistujille erikseen annetut meditaatio- ja mielikuvanauhat jäävät pysyvästi käyttöösi.


Seuraava koulutusohjelma alkaa syksyllä 2021. Voit halutessasi jättää sähköpostiosoitteesi alle, ilmoitan sinulle heti kun uusi koulutusohjelma on alkamassa.


Jätän yhteystietoni!