Kasva kirjoittajaksi etäretriitti

Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelma 2024–25


Hae mukaan nyt! Early bird -hinta on voimassa 30.6. asti.


Image

Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuiseen Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelmaan!


Ajatus luovuudesta voi tuntua kiehtovana kutsuna – mutta myös epäröintinä. Osaanko, uskallanko, onko minusta siihen?

Saatat haaveilla kirjoittavasi muistelmateoksen, romaanin, tai runoja. Ehkä aloittelet blogia (tai etsit rohkeutta aloittamiseen). Tai sitten haluaisit vain kokeilla kirjoittamista, koska se kiehtoo sinua!

Kuka tahansa voi lähteä kohti kirjoitusunelmiaan, vaikka haparoiden. Voit seurata epämääräisiä idean hippusia, vaikket tietäisi yhtään, minne ne johdattavat. Tarvittavia tietoja ja taitoja ehdit kartuttaa matkallakin.

Kirjoittajan polulla opit jatkuvasti uutta itsestäsi – ja elämästä. Kun alat avata omaa ääntäsi ja tutkia sinua kiinnostavia tarinan alkuja, olet loputtomien uusien mahdollisuuksien äärellä.


Image

Olen Katri Syvärinen. 27 vuoden kuluessa olen kulkenut pitkän ja polveilevan kehityskaaren suomen kielen opiskelijasta toimittajaksi, kirjailijaksi ja kouluttajaksi. Nuorena en uskaltanut edes haaveilla kirjojen kirjoittamisesta. Minäkö pystyisin? En tietenkään!

Puskin paljon töitä ja ylisuoritin unelmiani. Lopulta uupumus pakotti minut katsomaan itseäni rehellisesti. Ymmärsin kipeimmän kautta, että en pääsisi enää pidemmälle tekemällä enemmän.

Kun opettelin lepäämään ja kuuntelemaan itseäni, luovuuteni alkoi tulla esiin. Minussa heräsi henkiin Sisäinen Kirjoittaja. Halusin luoda jotain ihan omaa. Kirjoittajan polulla olen löytänyt itsestäni uusia puolia – ja kokenut hurjan paljon uteliaisuutta ja iloa.

Näin 12 vuotta uupumuksen jälkeen tunnen löytäneeni luovan flow-tilani, jonka aalloilla matkustaen voin jälleen saada paljon aikaan – jaksamistani kunnioittaen, ilman ylisuorittamista. Prosessi on opettanut minulle paljon ihmisenä kasvamisesta. Kasvua ei tarvitse puskea väkisin: se voi tapahtua omassa tahdissa, luonnollisesti.

Yksin tällainen matka on työläs – parhaiten onnistut inspiroivassa ohjauksessa.
Sitä varten on syntynyt Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelma, joka on toteutettu jo neljä kertaa.

Image

Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelmassa


• saat tukea ideoiden kirkastamiseen ja tarinan rakentamiseen
• kohtaat lempeästi sisäisiä esteitäsi ja keräät rohkeutta aloittaa, kokeilla, tuoda tekstejäsi esiin
opit hyödyntämään kehotietoisuutta kirjoittamisen tukena
nautit luovuuden ihmeistä sallivassa ilmapiirissä
• saat uusia voimavaroja ja välineitä arjen hyvinvointiin ja jaksamiseen
• hahmottelet sinulle sopivaa kirjoittajaelämää
istutat luovuuden siemeniä tulevia vuosia vartenTässä koulutuksessa kirjoitusprosessiin yhdistyvät luontevasti
ITSETUNTEMUS, KEHOLLISUUS ja LUOVAN ELÄMÄN PERUSPILARIT.

Usein kirjoittajakoulutukset keskittyvät kirjoittamisen tekniikkaan. Kasva kirjoittajaksi -ohjaus on ”paljon enemmän kuin kirjoittajakoulutus”, kuten moni osallistuja on todennut.

Luvassa on oivallusten täyteinen kasvumatka, jossa tutustut itseesi syvemmin ja opit vaalimaan voimavarojasi pitkällä tähtäimellä. Löydät luovuuteen tukea hengityksestä, kehosta, levosta ja liikkeestä. Jaksat arjen pyörteissä paremmin.

Kasva kirjoittajaksi -koulutuksessa elinvoima ja inspiraatio ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin saavutukset kirjoittajana. Samalla matkan tuloksena voi syntyä mitä vain, vaikka kokonainen kirja.

Tällaista pakettia et löydä muualta!


Sinulla saa olla koulutukseen sinun kokoisesi ja näköisesi lähtökohta


Kasva kirjoittajaksi -koulutuksen oppeja voit toteuttaa sinulle sopivalla tavalla.

Koulutus voi tarjota vaikkapa…

Jotain omaa kiireiden keskelle elävälle. Koulutus voi olla hyvä tapa ottaa aikaa ja tilaa itselleen. Siellä pysähdyt itsesi ja unelmiesi äärelle ja muistat taas kysyä itseltäsi, mitä sinulle kuuluu. Kirjoittamisen avulla kytkeydyt omaan ääneesi ja vahvistat sitä, mikä sinulle on tärkeää.

Toivoa uupumuksen jälkeen. Ei haittaa, vaikket olisi valmis tarttumaan suureen kirjoitusprojektiin. Tätä koulutusta ei tarvitse suorittaa – voit tulla koulutuspäiviin juuri sellaisena kuin olet, väsyneenäkin. Mutta täällä voit rakentaa pohjaa sitä varten, että uskallat ryhtyä toimeen myöhemmin, kun sen aika on.

Raamit, joiden avulla saat liikkeelle oman tarinasi, unelmiesi romaanin tai mieltä kutkuttavan mysteerin. Tietojen ja taitojen lisäksi koulutukseen kuuluvat kirjoitustreffit auttavat varaamaan arjessa aikaa kirjoittamiselle. Treffien aikana tapahtuu ihmeitä!

Tilaisuuden syntyä uudelleen. Jos olet elämässäsi risteyskohdassa, kirjoittajan polku voi näyttää sinusta uusia puolia – ja niiden tutkiminen voi viedä elämäsi ihanasti uusille urille.Image

Tunnistatko itsesi näistä?


Kirjoittaminen kiehtoo sinua, mutta sille ei ole koskaan ollut oikeaa hetkeä.
(Ei olisi nytkään – mutta en enää halua lykätä unelmaani kauemmas.)

Haluaisit aloittaa kirjoittamisen, mutta et tiedä mistä ja miten aloittaisit.
Prosessi tuntuu epämääräiseltä ja vaikealta.

Äidinkielen tunneilta on jäänyt uskomus, että enhän minä osaa. Et mielestäsi ole tippaakaan luova.
Sisäinen kriitikkosi on kamalan kovaääninen.

Sinun on vaikeaa ottaa tilaa sille, mistä et vielä tiedä, tuleeko siitä mitään.
Tuntuu, että on lupa tarttua vain projekteihin, joista ”varmasti tulee jotain”.
(Pitäisi aina olla hyödyllinen!).

Kaipaat koulutuksen tarjomaa tukea saadaksesi itsesi liikkeelle, mutta et jaksa yltiösosiaalista ryhmässä jakamista.

Haluaisit inspiroivan opettajan, mutta et jaksa enää paahtaa täysillä tai asettaa jatkuvasti uusia tavoitteita.

Etsit vielä omaa ääntäsi, mutta haluat uskoa siihen, että se on olemassa.

Et ihan saa kiinni ideastasi, mutta se ei silti jätä sinua rauhaan.Jos tunnistat itsesi näistä, tämä koulutus voi olla sinun juttusi!


Image

Koulutusohjelma antaa kaikkein eniten sinulle, joka haluat kirjoittaa itsesi näköistä tekstiä sinulle tärkeistä asioista.


Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelmassa


pääset liikkeelle, vaikka tuntuisi, ettei sinulla ole mitään, mistä lähteä liikkeelle
voit löytää oman ideasi (ehkä useitakin!) ja kirkastaa kirjoitusunelmasi sinulle sopiviksi tavoitteiksi
saat välineitä kirjoittajan blokin purkamiseen ja opit luomaan oman flow-tilasi
• opit hahmottamaan hyvän tekstin ominaisuuksia
• tutustut romaanin rakenteeseen, joka sopii pohjaksi monenlaisiin tarinoihin
 opit hyödyntämään kehotietoisuus-, mielikuva- ja hengitysharjoituksia luovan työskentelyn tukena
• opit hyödyntämään luovuuden syklejä kirjoitusprosessissa
 pääset kohtamaan epävarmuuksia ja pelkoja omaa tahtiasi
saat konkreettisia esimerkkejä editoinnista ja uudelleenkirjoittamisesta
kehität kirjoittajan perustaitoja, kuten tyyliä ja kerronnallisia valintoja
 kertaat kielenhuollon perusasioita
• opit luomaan kirjoitusrutiineja,
jotka vievät sinua kohti unelmaasiPaikkoja on rajoitettu määrä!


Hae mukaan nyt!
Katri Syvärinen

Kouluttajana Katri Syvärinen


Koulutuksen ohjaa Katri Syvärinen, jonka kahdeksas tietokirja ilmestyi toukokuussa 2023. Katri etsii yhä itsestään uusia puolia kirjoittajana ja työstää parhaillaan ensimmäistä romaaniaan. Hän uskoo, että mitä rohkeammin uskaltautuu etsimään, sitä kiehtovampaa elämästä tulee. Katrin tavoitteena on rohkaista kiinnostuneita kohti omannäköistä kirjoittajan polkua – ja samalla kohti omaa voimaansa.

Katrin ohjaustyyli on inspiroiva, vaikuttava ja lempeän salliva. Etänäkin Katri luo harjoituksiin turvallisen tilan, jossa jokaisella on lupa rentoutua ja kohdata itsensä.


”En lupaa valmista kaavaa, jota noudattamalla varmasti menestyt. Kirjoittajaelämä on pikemminkin sitä, että opettelet luomaan itse oman reittisi – ja hyväksymään sen, että välillä olet ihan pihalla… 

Kaikista ei tarvitse tulla huippuja, eikä menestystä kirjoittajana ainakaan kannata tavoitella ylisuorittamalla, hyvinvointinsa kustannuksella. Silti kannattaa kurkistaa uteliaasti luovien unelmiensa suuntaan. Tehdä niille tilaa ja katsoa, mitä siitä seuraa. Saatat löytää itsestäsi puolia, joita et tiennyt sinussa olevankaan.”


Katrin taustaa:

• FM Tampereen yliopistosta, pääaineena suomen kieli (v. 2003)
• NLP-kouluttaja (Licensed Trainer of NLP) ja henkisen hyvinvoinnin valmentaja
• Kirjallisuusterapian perusopinnot 15 op
• RYT500h-joogaopettaja
• 12 vuoden kokemus toimitus- ja viestintätyöstä, sen jälkeen 10+ vuotta blogi-, podcast- ja kirjailijaelämää
• Julkaistut kirjat: Äitihaava – Tyttären raskas perintö 2023, Sinun tarinasi voima 2021, Vuoden paras päivä 2018, Löydä elämän taika 2017, Löydä elämän taika -tehtäväkirja 2017, Tavoitteena tasapaino 2012, Lähtövuorossa Anna-Julia Kontio – nuoren ratsastajan tarina 2011, Syvemmälle satulaan 2009.

Osallistu mukavasti kotoasi


Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelma alkaa syyskuussa 2024 ja kestää maaliskuuhun 2025. Se järjestetään täysin etänä. Voit osallistua mukavasti oman työpöytäsi tai muun luovan nurkkauksen suojista.

Koulutusohjelman ydin ovat yhteiset koulutuspäivät, jotka järjestetään viikonloppuisin Zoom-ohjelman välityksellä. Päivät alkavat yleensä rauhallisesti rentoutus-, kehotietoisuus- ja kirjoitusharjoituksilla. Ohjelma sisältää myös luentoja, valmennustehtäviä, meditaatioita, mielikuvaharjoituksia ja lempeää liikettä. Hengitysharjoitukset ja mikrotauot rytmittävät päiviä. Päivän jälkeen sinulla voi olla yhtä aikaa levännyt ja inspiroitunut olo.

Koulutuspäivien välillä voit työstää projektiasi itsenäisesti, annettujen tehtävien avulla sekä koulutukseen kuuluvilla kirjoitustreffeillä (jotka kuuluvat hintaan). Ei kuitenkaan haittaa, vaikket ehtisi koulutuspäivien välillä tehdä mitään. Voit tulla kuhunkin päivään juuri siitä lähtökohdasta, jossa kulloinkin olet. 


Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelma sisältää 7 yhteistä koulutuspäivää (viikonloppuisin Zoomissa – tallenteet saatavilla). Koulutus käynnistyy syyskuussa 2024 ja kestää maaliskuuhun 2025.

Koulutuksen sisältö ja aikataulu


Koulutuspäivät: seitsemän koulutuspäivää viikonloppuisin: la–su 21.–22.9.24, la 12.10.24, la 9.11.24, la 11.1.25, la 8.2.25, la 22.3.25. Päivät sisältävät 5,5–6 h ohjausta. Tyypillinen päivän kesto on klo 10–13 sekä 14.30–17/17.30. Koulutuspäivistä saat käyttöön tallenteet, jotka ovat käytössäsi vuoden 2025 loppuun asti. 

Kotitehtävät: harjoituksia, joita voit hyödyntää kirjoitusprojektisi edistämisessä koulutuspäivien välillä. Tehtävämateriaalista syntyvä pdf-muotoinen työkirja jää käyttöösi tulevia kirjoitusprojektejasi varten. 

Kirjoitustreffit ja pienryhmäillat: olet koulutuksen ajan (21.9.2024–22.3.2025) tervetullut kirjoitustreffeille (arki-iltaisin noin kerran kuussa) ja pienryhmäiltoihin (muutaman kerran koulutuksen aikana).

Bonusmateriaalit: Viisi mielikuva- tai meditaatioharjoitusta, jotka tukevat luovaa, kehotietoista työskentelyä arjessa. Viisi haastattelutallennetta, jossa asiantuntijat ja kirjoittajat jakavat ajatuksiaan kirjoitusprosessista, näkyväksi tulemisesta, omakustanteen julkaisemisesta ja kirjankustannusprosessista kustantajan näkökulmasta. 


Koulutuksen hinta


Kun jätät hakemuksen early bird -haussa 15.5.–30.6.24:
1090 e

Kun jätät hakemuksen 1.7.–31.8.24:
1290 e

Hyväksymisen yhteydessä maksetaan varausmaksu 290 e. Hyväksymisviestin yhteydessä saat maksulinkin, jolla voit maksaa varausmaksun. Loppusumma laskutetaan syyskuussa (maksuehto 14 pv, kuitenkin niin, että lasku on maksettu ennen koulutuksen alkua). 

Mahdollisen esteen sattuessa varausmaksua ei palauteta, mutta sen voi siirtää seuraavaan vastaavaan koulutusohjelmaan. Esteestä on ilmoitettava hakuajan kuluessa eli 31.8.24 mennessä.

Hinnat sis. alv 24%.

Meillä käy myös Smartum Pay (Liikunta- ja kulttuurietu). Mainitsethan Smartumin käytöstä hakemuksessasi.


Haku koulutusohjelmaan


Haku koulutusohjelmaan avautuu 15.5.24 ja sulkeutuu 31.8.24 (tai kun ryhmä on täynnä). Paikkoja on rajattu määrä. Koulutuksella on minimiryhmäkoko, joka tarvitaan koulutuksen toteutumiseksi. 

Täytä ja lähetä oheinen lomake. Toivon sinun kertovan itsestäsi ja toiveistasi, sillä haluan varmistaa, että voin ja osaan olla avuksi juuri sinulle. 

Hakemuksen lähetettyäsi otan sinuun yhteyttä viiden arkipäivän kuluessa.Paikkoja on rajoitettu määrä!


Hae mukaan tästä!
Osallistujien kokemuksia


Koulutus antoi enemmän kuin uskalsin toivoa

”Kun näin ilmoituksen kurssista, tunsin, että juuri tätä minä tarvitsen. Hinnan osalta mietin, saako rahalleen vastinetta, mutta koulutus oli hintansa arvoinen. Runko oli rakennettu taitavasti, ja opetussessiot olivat intensiivisiä, monipuolisia ja asiantuntevia. Teoriatiedon lisäksi oli sopivasti intuitiivista ja henkistä puolta sekä tukea oman luovan puolen aktivoimiseen. Ilmapiiri oli turvallinen ja harmoninen. Minua rauhoitti, että sai tehdä omaan tahtiin, ei ollut pakko tehdä mitään, mutta sain välineitä omien asioiden käsittelyyn ja tietoa, joka on nyt tallessa jatkoa varten. Kirjoittamisesta on tullut sydänystävä arkeeni. Kannatti osallistua! Koulutus antoi enemmän kuin uskalsin toivoa. Kiitos Katri! Olet erittäin asiantunteva ja empaattinen kurssinvetäjä.”
– SuviOlen huomannut miten paljon kasvua minussa on tapahtunut

"Olen osallistunut Kasva kirjoittajaksi -koulutukseen kahtena perättäisenä vuotena. Hakeuduin koulutukseen kirjoittamistakin enemmän selvittääkseni, kuka minä olen. Toisena koulutusvuotena olen huomannut, miten paljon kasvua, eteenpäin menemistä minussa on tapahtunut, myös kirjoittamisen osalta. Vaikka tärkeintä on ollut oman sisimpäni kasvaminen, oman äänen löytyminen, on koulutuksen aikana syntynyt monia kirjoituksia ja ajatuksia siitä, mihin ne voisivat johtaa. Niinpä koulutuksen loppumetreillä olen julkaissut omakustanteisesti ensimmäisen kirjani. Tästä unelmasta minulla ei ollut tietoakaan aloittaessani koulutuksen. Myös monia runotuotteita on syntynyt. En voi kyllin kiittää Katrin taitoa luoda salliva ja itsensä kuunteluun kannustava energia kurssikokonaisuuteen."
– Johanna Korhonen


Arasta unelmastani tuli totta

”Osallistuin ensimmäiseen Kasva kirjoittajaksi -koulutukseen 2020–2021. Katrin ohjauksessa uskalsin ensimmäistä kertaa puhua ääneen arasta unelmasta: ’minun kirjani’. Koulutus antoi paljon tukea käsikirjoituksen luomisen alkutaipaleelle. Koulutuksen avulla kohtasin pelkoja, joita liittyi unelmaani kirjan julkaisemisesta. Lempeästi ohjattujen harjoitusten aikana löysin aina uudelleen sisimmässäni elävän rohkeuden ja palavan halun jatkaa kirjoittamista peloista huolimatta.

Koulutus selkeytti luovaa prosessia, antoi vertaistukea ja teki tekstistäni todellisemman, kun sain jakaa sitä muiden osallistujien kanssa koulutukseen kuuluneissa pienryhmissä. Kauniin palautteen saaminen antoi itsevarmuutta sekä osoitti, että käsittelemäni aihe oli tärkeä ja samaistuttava. Lisäksi koulutuksen harjoitukset tarkensivat minulle, keille haluan kirjoittaa ja millaisella äänellä. Mikä parasta, koulutus auttoi pitämään aluillaan ollutta kirjoitusprosessia elossa arjen ja elämän pyörteiden keskellä.

Koulutuksessa luodun perustan pohjalta on ollut hyvä jatkaa. Nyt, muutamaa vuotta myöhemmin, olen saanut käsikirjoitukselleni kustannussopimuksen. Esikoiskirjani ilmestyy talvella 2024.” – Johanna Niskanen


Koulutus teki ihmeitä

”Ilmoittauduin koulutusohjelmaan, koska olin pitkään miettinyt, mikä on kirjoittamiseni tarkoitus ja suunta. Katri oli minulle tuttu kirjoista Löydä elämän taika ja Vuoden paras päivä. Niissä puhutteli se, että vähemmällä suorittamisella voi saada jotain oikeasti merkityksellistä aikaan. Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelma vaikutti samanaikaisesti lempeältä ja eteenpäinvievältä, ja sitä juuri kaipasin. Irtipääsyä väsymyksessä jumittamisesta ja merkityksellisyyden kokemusta.Pidin erityisesti Katrin tavasta opettaa kirjoittamista kehon kautta. Samoin pidin siitä, että hän näyttää erilaisia tunteita opettaessaan. Koin sen esimerkkinä siitä, että tunteiden kautta saa yhteyden ihmisenä olemiseen ja johonkin syvään ja tärkeään. Että oppiminen ja jakaminen ei tapahdu vain älyllisten oivallusten kautta. Myös feminiinisen ja maskuliinisen toiminnan käsittely oli silmiä avaavaa ja voimauttavaa.Kirjoittajuuden ja oman kirjoittajaelämän pohtiminen läpi koulutusohjelman teki ihmeitä. Se kirkasti kirjoittamiseni tarkoitusta ja kohderyhmää. Koulutuksen lopussa tiesin, miksi ja miten haluan jakaa tekstejäni. – Mari Suhonen


Ihana matka pitkän stressin jälkeen

”Aloittaessani tätä koulutusta ajattelin, että nyt aloitan tosissani kirjoittamaan tarinoita ja kaikkea muuta. Toisin kävi. Tein paljon lempeää joogaa, kirjoitin intuitiivisesti ja kuuntelin nauhoitteita. Koin aivan ihanan matkan kanssasi. Siis aivan jotain muuta kuin olin ajatellut. Kehoni on rauhoittunut pitkän stressin jälkeen ja nykyään nukun aika hyvin.

Uskomusten tiedostamisesta ja niiden ymmärtämisestä sain aivan uutta pohdittavaa. Olen kiinnittänyt huomiota ajatuksiin, tunteisiin ja kehon reagointiin. Näitä juttuja olen tutkinut jo  pitkään, mutta vasta nyt niiden yhteisvaikutus on tullut tutuksi enemmän ja paremmin. Olen oppinut myös vapaan liikkeen voiman.

Tämä kirjoittajakoulutus on ollut minulle AIVAN HURJA KOKEMUS! Kiitos siitä SINULLE.” –Jane

Sain juuri sen mitä tarvitsin

”Minulle Kasva kirjoittajaksi -koulutus oli ensisijaisesti etappi itsetuntemuksen polulla. Teatteriharrastuksen vuoksi liveosallistumiset jäivät lopputalvesta ja keväästä vähiin, mutta tallenteet ovat oiva tapa palata päivän teemoihin jälkikäteen.

Konseptisi lienee aika uniikki ja tyylisi vetää livelähetyksiä on sellainen, että mielenkiinto pysyy yllä. Kiitos kurssista, se antoi minulle juuri sen mitä tarvitsinkin!” –Aki

Usein kysyttyjä kysymyksiä
Image

Paikkoja on rajoitettu määrä!


Hae mukaan nyt!