Tämä on taas se hetki, kun minulta odotetaan jotain. Soittoa, korttia, valkovuokkoja aamukahvipöytään. Ylistyslaulua, jossa sinä olet maailman paras äiti. Mutta… minä en tunne niin. Minä keräilen itseäni päiväkausia sitä yhtä puhelua varten. Ja mitä ikinä puhelun aikana tapahtuukaan, lopputulos on …
Kunpa äitini joskus kannustaisi minua (eikä aina arvostelisi)
Kymmenen vuotta sitten ylisuorittajan elämäni tuli tiensä päähän. Uupumus pakotti minut pysähtymään ja tarkastelemaan, mitä ylisuorittamisen takana oikein oli Löysin itsestäni loputonta riittämättömyyttä. En uskaltanut sanoa kenellekään ei, vaan venyin ja vanuin kaikkien pyyntöihin miten vain parhaiten pystyin. Minun oli …
Äiti yhdellä kädellä kutsuu luokseen, toisella työntää kauemmas – moni äiti-tytär-suhde on täynnä ristiriitoja
Äiti sanoo rakastavansa, mutta en tunne sitä. Äiti sanoo tukevansa minua, mutta seuraavassa lauseessa kyseenalaistaa valintani. Äiti sanoo kannustavansa minua, mutta seuraavaksi ihmettelee, miksi minä oikein toimin niin kuin toimin. Äiti sanoo, että minulle voit kertoa vaikeista asioista, mutta jos …
Yleisimpiä rajoittavia uskomuksia, joilla pyytelemme itseämme anteeksi – tunnistatko näitä itsessäsi?
Rajoittavat uskomukset liittyvät usein siihen, mitä ajattelet itsestäsi, omasta arvostasi, kyvyistäsi tai mahdollisuuksistasi elämässä Tyypillisimpiä rajoittavia uskomuksia ovat seuraavat: Olen vähemmän kuin muut. Olen huonompi kuin muut. En ole yhtä arvokas kuin muut. Muiden tarpeet ovat tärkeämpiä kuin minun. Omista …
Äitisuhteen hienovaraisia ongelmia voi olla vaikea ymmärtää – eikä se ole ihme
Äitiyteen liittyy vahvoja uskomuksia: Vanhempia kuuluu kunnioittaa tapahtui mitä tahansa. Ongelmista ei ole lupa puhua. Äidille tulee olla loputtoman kiitollinen – myös silloin, kun kiitollisuuden aiheet hukkuvat haasteiden alle Voimakkaiden uskomusten vuoksi meidän ei aina ole helppo nähdä harmaan sävyjä, …
Painitko vuodesta toiseen samojen ongelmien kanssa? Jos et koskaan tunne riittäväsi, syynä voi olla äitihaava
Kymmenen vuoden aikana hyvinvointialalla olen kohdannut kasvotusten satoja ja sähköisesti tuhansia naisia. Kohtaamiset ovat näyttäneet kouriintuntuvasti, millaisten henkisten haasteiden kanssa useimmat painivat. Itsekin olen kokenut näistä suurimman osan. Tunnistatko itsesi seuraavista? – Sinun on vaikeaa tunnistaa tai tunnustaa tarpeitasi: fyysisiä, …
Anna unelmasi herätä eloon – seitsemän tärkeää askelta kohti omaa kirjaa
Ajatus kirjan kirjoittamisesta voi tuntua kiehtovalta ja houkuttelevalta, mutta myös niin suurelta, että aloittaminen on mahdotonta. Aloita pienestä, aloita siitä kohdasta, joka juuri nyt kutsuu eniten. Matka pitääkin pilkkoa ison haukkauksen sijaan pieniin palasiin, jolloin ne on helpompi mutustella. Tässä …
Onko sinunkin sisäinen kriitikkosi turhan äänekäs? Juttele sille ymmärtäväisesti – mutta älä jää sen vuoksi jumiin!
Moni tietää sen tunteen. Jokin ihana ajatus nousee mieleen. Minä: ”Olisipa hienoa matkustaa jonnekin kauas. Kokeilla uutta alaa. Mennä ensimmäistä kertaa joogatunnille. Kirjoittaa kirja, tai aloittaa oma blogi.” Sisäinen kriitikko herää välittömästi: ”Ei se kuitenkaan onnistu. Et sinä osaa. Et …
Mistä tiedät, että tarvitset enemmän luovuutta elämääsi?
Kahdeksan merkkiä siitä, että luovuutesi ja elämänilosi on kadoksissa: Elämä tuntuu tylsältä, vakavalta ja kaavamaiselta. Et muista, milloin olet tehnyt mitään hauskaa tai spontaania. Sitkuttelet jatkuvasti. ”Sitku olen eläkkeellä, kokeilen maalaamista tai lähden reissuun tai kirjoitan sen kirjan…” (etkä sittenkään …
Kun elämä painaa, kokeile kirjoittamista – 6 syytä, miksi kirjoittaminen tekee niin hyvää
Kirjoittamisella on paljon hyvinvointivaikutuksia. 1. Olosi kevenee ja stressi vähenee. Kirjoittaminen voi tutkitusti lievittää stressiä ja keventää oloa. Intuitiivinen kirjoittaminen auttaa purkamaan vaikeita tunteita ja nostaa esiin piilossa olleita sisäisiä ristiriitoja. Kirjoita siitä, mitä aidosti koet, ja kysy itseltäsi, mitä …