10 merkkiä siitä, että olet kadottanut oman voimasi

Oma voimasi on yksi tärkeimmistä energian lähteistä elämässäsi. Omaa voimaa ei kuitenkaan välttämättä ole helppo tunnistaa. Monilla ei ole syntynyt siihen minkäänlaista tuntumaa

Ainakin itse kasvoin ulkopuolisten mallien ohjaamana, mukailemaan ja miellyttämään muuta maailmaa. Reipas tyttö piti olla, mutta ei väärällä tavalla! Oma voima ei ollut ihanne, ei siitä puhuttu. Siksi sen löytäminen on vaatinut vanhan tarinan tietoista tunnistamista ja purkamista.

Mistä tietää, että on kadottanut oman voimansa tai ainakin osan siitä? Muun muassa näistä merkeistä:

  1. Piiloudut erilaisten roolien ja nimilappujen taakse. Yrität tuoda itsestäsi vain jonkun tietyn puolen esiin, mutta piilottelet muita.
  2. Väistelet tunteitasi. Et uskalla tuntea rehellisesti elämän kaikkia puolia. Tämän takia et myöskään uskalla pysähtyä aidosti tähän hetkeen. Oma sisäinen maailma on liian kipeä, liian pelottava tai liian mitätön koettavaksi.
  3. Et uskalla uppoutua ongelmiesi juurisyihin, vaan yrität paikata niitä pinnallisilla ratkaisuilla, turruttamalla tunteesi ja kiinnittämällä huomiosi muualle.
  4. Varot kohtaamasta itse tai näyttämästä muille heikkouttasi. Et uskalla olla haavoittuvainen, pieni tai tarvitseva, etkä halua ottaa mitään hyvää vastaan.
  5. Yrität rakentaa elämää, joka näyttää päällepäin hyvältä mutta joka ei tee sinua aidosti onnelliseksi.
  6. Kritisoit muiden elämää ja löydät toisten elämänvalinnoista jatkuvasti vikoja.
  7. Pelkäät epäonnistumista. Mietit, mitä muut ajattelisivat, jos yrittäisit olla jotain muuta kuin nyt olet. Tai sitten olet itse pahin kriitikkosi: pelkäät loputonta itsesi ruoskimista.
  8. Pelkäät onnistumista, sitä että saattaisit jopa menestyä. Et uskalla päästää unelmiasi vapaaksi ja lähteä vapaasti lentoon. Kauhistut ajatusta, mitä unelmiesi rohkea tunnustaminen ja tavoitteleminen voisi elämässäsi saada aikaan.
  9. Et halua ottaa vastuuta elämästäsi ja nähdä elämässäsi vaihtoehtoja. Et halua löytää ongelmiisi ratkaisuja, vaan löydät kaikista ratkaisuista ongelmia.
  10. Kammoat ajatustakin siitä, että sinun pitäisi asettaa rajoja huolehtiaksesi itsestäsi. Sinä olet aina muita varten!

Kun kaipaat tukea oman voimasi tunnistamiseen, vapauttamiseen ja vahvistamiseen, tutustu uutuuskirjaani Sinun tarinasi voima.