6 asiaa, joista sinun kannattaa luopua

1. Työstä, joka tekee sinut onnettomaksi. Olin joskus työpaikassa, jossa ahdistus seuraavasta työviikosta alkoi jo hyvissä ajoin perjantai-iltana. Lomien jälkeen itkin, kun työt taas alkoivat. Jos olisin jatkanut tuossa työssä, olisin varmasti ennemmin tai myöhemmin sairastunut. Toki me kaikki tarvitsemme rahaa, ja joskus on tilanteita, jolloin valinnanvaraa ei sillä hetkellä ole, mutta oma hyvinvointi kannattaa priorisoida korkealle. Menetettyä terveyttä on vaikeampi saada takaisin kuin löytää uutta työtä.

2. Ihmissuhteista, jotka saavat sinut voimaan pahoin. Jos joku jatkuvasti vaatii, olettaa, painostaa ja myrkyttää – omansa lisäksi – myös sinun mielesi, hänen on ehkä aika mennä. Ennen ihmissuhteesta luopumista toiselle voi toki pyrkiä tarjoamaan positiivisia näkökulmia, ja omat rajansa kannattaa tehdä selväksi ystävällisesti mutta varmasti. Kuitenkin jos joku jatkuvasti ylittää rajasi eikä hyväksy sinua sellaisena kuin olet, hän ei ole sinun aikasi ja energiasi arvoinen.

3. Ruuasta, joka ei aidosti ravitse kehoasi. Syö mieluummin vähän ravinnepitoista ruokaa kuin paljon ravinneköyhää. Kehomme ovat kovilla sulatellessaan kaikkea turhaa höttöä ja poistaessaan myrkkyjä. Ravinnon tulisi mahdollisimman usein olla sellaista, että voit tuntea sen hoitavan sinua.

4. Tavarasta, jota et oikeasti tarvitse. Yltäkylläisen materiaalisen ilottelun kulta-aika oli ja meni – ja tuo aika ei tainnut tehdä ketään kovin onnelliseksi. Nyt on aika kunnioittaa tilaa, vapautta ja erityisesti ympäristöä.

5. Tunteesta, että sinun pitäisi olla koko ajan yhteydessä muihin ja muiden saatavilla. Mikä on se perimmäinen tunne, joka saa sinut jatkuvasti roikkumaan kiinni puhelimessasi tai somessa? Epävarmuus, jonka takia kerjäät tykkäyksiä muilta, tai pelko, että jäät paitsi jostakin? Ota silloin tällöin aikaa ilman ainuttakaan älylaitetta. Se kirkastaa ja selkiyttää mieltä, luultavasti tunnet itsesi huomattavasti vapaammaksi kuin ennen.

6. Kulisseista, joissa et enää halua elämääsi näytellä. Luovu rohkeasti naamioista ja rooleista, joissa et viihdy ja joihin et todellisuudessa halua mukautua. Rehellisyys, aitous ja todellisten arvojensa mukaan eläminen vaativat alkuun rohkeutta, mutta ne puhdistavat ja keventävät oloasi enemmän kuin mikään muu.

Kuvat: depositphotos.com ja Katri Syvärinen