Kolme tärkeää elämänohjetta – inspiraationa Saara Aalto

Minulla oli ilo tavata Saara Aalto Natural High Healing Festivaleilla vuosi sitten. Sen jälkeen olen mielenkiinnolla seurannut hänen tarinaansa. Saaran rohkeus ja vapautunut energia ovat inspiroineet minua viime kuukausina suuresti ja muistuttaneet erityisesti seuraavista elämän oppiläksyistä:

1. Voit itse määritellä elämäsi tapahtumien merkityksen. Se sattumus, jota media, nettihuutelijat tai lannistava lähipiiri väittävät vastoinkäymiseksi tai maitojunalla kotiin palaamiseksi, voikin olla elämäsi upein onnenpotku tai paras päätös. Entä jos elämässä ei olisi enää epäonnistumisia? Entä jos olisi vain rohkeaa yrittämistä, uskaltamista ja oppiläksyistä viisastumista? Kun oppii olemaan kiitollinen siitä, mitä vastaan tulee, ja kääntämään sen voitoksi ja voimavaraksi, ihmeitä alkaa tapahtua.

2. Arvostelut ovat aina suhteellisia. Ne kertovat usein enemmän arvostelijan omasta uskomusmaailmasta kuin arvostelun kohteesta. Jokaisella on omat uskomuksensa siitä, mikä elämässä on mahdollista. Mieli määrittelee huomaamattakin rajoituksia, mikä on mahdollista minulle tai muille ihmisille ja mikä on mahdollista ylipäätään. Rajoittavien uskomusten ongelma on se, että ne tuppaavat toteutumaan ja näin vahvistamaan mielen rajoitteita entisestään. Sen sijaan rajoituksista vapaa mieli voi ohjata ihmisen huikeisiin suorituksiin.

Sitä paitsi aina on helpompi huudella sivusta kuin yrittää itse. Kakkonen ei välttämättä ole kisan nimellinen voittaja, mutta ainakaan hän ei jäänyt kotisohvalle makaamaan ja ruikuttamaan vaan lähti rohkeasti valloittamaan maailmaa. Määrittele itse, mikä sinulle kulloinkin on voitto.

3. Meillä kaikilla on ainutlaatuinen energiamme ja elämänpolkumme, jota on lupa kulkea omalla tavallaan. Ihmisen on helppo ymmärtää standardeja, malleja ja muotteja. Kun joku poikkeaa sinun mielesi muoteista, sitä voi olla vaikeaa tai työlästä hahmottaa. Mikä ja kuka tuo toinen oikeastaan on? Jos hän vieläpä toimii vastoin sinun uskomuksiasi, se voi herättää suurtakin vastustusta. Jos hän uskaltaa enemmän kuin itse uskaltaisi, mieli huutaa helposti vastaan, että eihän elämässä noin voi tehdä!

Mutta voisiko sittenkin…? Harvat meistä oikeasti mahtuvat muotteihin. Liian moni kuitenkin yrittää mahtua. Tosiasiassa meillä kaikilla on ainutlaatuinen yhdistelmä luontaisia vahvuuksia, lahjakkuuksia ja kiinnostuksen kohteita, joihin keskittymällä on mahdollisuus tehdä elämästään juuri itsensä näköinen. Yhdelle se voi tarkoittaa suuria esiintymislavoja, toiselle erämökkiä ja erakoitumista. Tärkeintä on uskaltaa tulla pois muoteista ja antaa itselleen lupa elää aitoa, itsensä näköistä elämää.

Kirjoittajan oma tarina uskomuksien murtamisesta ilmestyy pian. Löydä elämän taika – Sisäinen matka suorittamisesta iloon on saatavilla kirjakaupoista tammikuussa!

Kuva: depositphotos.com