Kuinka tulla omaksi itsekseen? Nämä 5 askelta auttavat sinua puhumaan omaa totuuttasi

Oma voima on oman totuutensa puhumista. Yksi elämäni tärkeimpiä tekoja on ollut se, että olen alkanut olla rehellinen ensin itselleni, sitten myös muille.

Oma totuutesi on voimakkainta, mitä voit maailmalle antaa. Tämä on erityisen tärkeä askel naisten voimaantumisessa, sillä naisten ääntä on vähätelty ja vaimennettu pitkään. Nyt sen on aika tulla kuuluviin!

Nämä viisi lempeää ja samalla rohkeaa askelta ohjaavat sinua kohti omaa totuuttasi.

1) Kysy itseltäsi, mikä sinulle on totta juuri nyt. Mitä tunteita tunnet? Mitä kehosi ja sydämesi haluavat sanoa? Millaisia uskomuksia tunteisiisi liittyy? Millaista tarinaa kerrot tilanteestasi? Ole täysin rehellinen. Olet ansainnut sen itseltäsi.

2) Kysy lisää: kysy, mitä tunteidesi ja totuutesi takaa löytyy. Mitä on päällimmäisten tunteiden takana? Mitä sisimmässäsi tarvitset, toivot ja pelkäät?

3) Kuuntele itseäsi avoimin mielin ja sydämin. Anna vastauksen näyttäytyä, joko sanoina, mielikuvina tai tuntemuksina. Tunne ne tunteet, joita totuutesi nostaa pintaan, vaikka ne olisivat kivuliaitakin.

4) Tuo tuntemuksesi esiin siinä mittakaavassa kuin sinulle tuntuu juuri nyt turvalliselta. Jaa totuutesi lähimmille ihmisillesi. Avoin jakaminen on mahdollisuus suhteiden syventämiseen. Ehkä autat läheisiäsi löytämään itsestään jotain uutta.

5) Ala tehdä tekoja, jotka ovat linjassa totuutesi kanssa. Miltä totuutesi näyttää arkisina tapoina? Entä suurempina elämän valintoina? Mille haluat tästä eteenpäin sanoa ei? Entä mille haluat sanoa kyllä?

Kun istut oman totuutesi äärelle, hoidat eri puolia itsessäsi ja autat itseäsi tuntemaan olosi kokonaiseksi. Aina kun uskaltaudut tuntemaan oman totuutesi herättämät tunteet, olet vapaampi kuin ennen.

Tutustu uutuuskirjaani Sinun tarinasi voima!