Mistä syntyy Sinun tarinasi voima vuonna 2021? Tee tämä ihana uudenvuoden harjoitus!

Mennyt vuosi 2020 jää luultavasti kaikkien mieleen muutosten vuotena. Mutta tapahtui maailmassa mitä tahansa, sinä voit aina itse valita, millaisesta näkökulmasta elämäsi ja maailman tapahtumia katsot.

Millaista tarinaa sinä kerrot tästä vuodesta? Minkä näkökulman valitset? Ja millaista tarinaa haluat alkaa kirjoittaa tulevaan vuoteen?

Tämän harjoituksen avulla voit tehdä tilannekatsauksen elämäsi tarinaan. Halutessasi voit luoda harjoituksen ympärille pienen rituaalin: sytytä kynttilä, keitä kuppi kahvia tai teetä ja istu hetkeksi näiden kysymysten ääreen. Jos käytät valmentavia kortteja, voit nostaa kortin menneelle ja tulevalle vuodelle.

Tee paperille tai muistikirjan sivulle kaksi saraketta ja kirjoita otsikoiksi 2020 ja 2021. Kirjaa sarakkeisiin tarinasi piirteitä: aloita menneen vuoden tarinastasi, siirry sitten alkavaan vuoteen. Voit hyödyntää näitä kysymyksiä:

1. Tarinasi teema: mikä oli hallitseva teema elämässäsi menneenä vuonna, mihin haluat keskittyä vuonna 2021
2. Hallitsevat uskomukset: mitkä ajatukset ovat ohjanneet elämääsi, millaisiin uskomuksiin haluat tukeutua jatkossa
3. Pääasialliset tunteet ja tunnelmat: millainen on ollut tarinasi sävy, millaisia tunteita haluat vahvistaa
4. Sinä päähenkilönä: millainen rooli sinulla on ollut tarinassasi, millainen haluat sen olevan jatkossa
5. Arkiset tavat ja rutiinit: mihin aikasi on kulunut, mihin haluat ohjata aikaasi ensi vuonna
6. Unelmat: mistä haaveilit tänä vuonna ja mitä haaveille tapahtui, millaisia haaveita sinulla on ensi vuodelle

Kaikkea ei tarvitse suunnitella yksityiskohtaisesti. Elämälle on hyvä jättää pelivaraa. Anna uuden tarinan hengittää. Voit silti mielikuvissasi luoda tarinaasi haluamasi sävyn. Mieti, millaiset mielikuvat luovat sinulle voimaa ja tuntuvat sellaisilta, että voisit ne nyt aidosti omaksua.

Oikein hyvää oman voiman vuotta 2021!

Harjoitus on lainattu ja muokattu Katri Syvärisen uutuuskirjasta Sinun tarinasi voima. Kirjasta löydät lisää kiehtovia harjoituksia oman tarinasi uudelleen kirjoittamiseen.