Nämä 8 vinkkiä auttavat toteuttamaan unelmasi vuonna 2020 – Unelmaelämä ei ole pelkkää toivomista mutta ei myöskään puskemista

Uuteen alkuun liittyy jännittynyt, kupliva odotuksen tunne. Jotain on lähdössä käyntiin, mutta et ehkä vielä tiedä mitä. Ideanpoikasia pyörii mielessä tai sen vieressä. Uusi luovuuden sykli on alkamassa.

Vuodenvaihde ja varsinkin uuden vuosikymmenen alku on täydellistä uuden alun aikaa. Mutta jääkö unelmointisi helposti vain haaveilun asteelle? Vai pusketko kohti unelmiasi sivuillesi katsomatta ja lopuksi huomaat, että ei tämä ollutkaan sitä mitä halusin?

Unelmien toteuttamiseen ei kannata lähteä väkisin, mutta unelmat eivät välttämättä toteudu pelkästään toivomallakaan. Taikaelämä on tasapainoilua inspiroituneen tekemisen sekä elämän flow’lle antautumisen välillä.

Tässä kahdeksan tärkeää ajatusta, jotka auttavat sinua toteuttamaan unelmiasi vuonna 2020.

1. Unelmointi ei ole suoritus – se on yhteistä leikkiä universumin kanssa. Sinun ei tarvitse olla itse vastuussa kaikesta tai lyödä lukkoon liian tarkkoja suunnitelmia. Ajattelemme usein lineaarisesti ja kapeakatseisesti.

Unelmointi on kuitenkin luovaa ihmettelyä ja luottamusta siihen, että elämä järjestää osansa. Unelmasi saattaa matkalla muuttaa muotoaan monta kertaa ja kasvaa vielä merkittävästi suuremmaksi. Anna sille tilaa!

2. Unelmaelämä ei vaadi suuria unelmia. Tunnustele, mistä olisit edes hitusen kiinnostunut. Mikä aihe tai kysymys herättää sinussa pienen innostuksen kipinän? Tuo kipinä on sydämesi tapa kutsua sinua omalle polullesi.

Vastaa kutsuun ja ruoki innostusta: kokeile, tutki, lue lisää. Anna omituisillekin asioille tilaisuus. Opettele jokaisella askeleella valitsemaan pelon sijaan uteliaisuus – päädyt ihmeellisiin seikkailuihin.

3. Uuteen voi ryhtyä, vaikka tuntisi epävarmuutta. Sinulla on lupa olla kesken ja opetella asioita – ja rajattomat mahdollisuudet laajentua. Kun lähdet seuraamaan sydämesi kutsua, matka opettaa sinulle juuri sen, mikä sinun tulee osata.

4. Kun olet päättänyt suunnan, lähde liikkeelle. Ensimmäisen askeleen kohdalla ei tarvitse tietää, missä on viimeinen – tai edes toinen. Seuraa ilon ja uteliaisuuden tunteita sekä sitä ideaa, joka saa sinut syttymään. Tunne on tärkeämpi kuin tarkka tieto tulevasta.

5. Unelma ei ole päätepiste, se on ensisijaisesti matka. Valitse suunta, jossa olet valmis myös tekemään se työn, jota unelmasi toteutuminen edellyttää. Muista, että matka on ainoa, joka sinulla varmasti on.

Et voi tietää, pääsetkö koskaan päämäärääsi, kukaan ei voi sitä taata. Siksi kannattaa olla rehellinen itselleen siitä, millaista polkua haluaa kulkea. Jos matka kohti unelmaasi on pelkkää puskemista ja huolehtimista eikä elämän flow’n tilaa löydy lainkaan, on osavuosikatsauksen aika. Jos matkan on tarkoitus jatkua, maailmankaikkeus hoitaa oman osuutensa ja näyttää sen sinulle.

6. Matkaan kuuluu myös kaaos. Kun sydämesi on ohjannut sinut unelmasi suuntaan, sinua haastetaan myös kasvamaan. Elämä laittaa tiellesi esteitä, jotka pakottavat riisumaan ylimääräiset selitykset ytimesi ympäriltä ja vapauttamaan oman voimasi.

Usein tuskailemme, että vastoinkäymiset ovat matkalla ylimääräisiä mutkia, jotka hidastavat kulkua kohti päämäärää. Mutta sielulle vastoinkäymiset ovat nimenomaan itse matka. Olennaista ei ole se, saavutatko unelmasi, vaan se, millaiseksi ihmiseksi matka sinut kasvattaa.

7. Ota unelmasi antaumuksella vastaan. Kun olemme saaneet jotain valmiiksi, meillä on usein tapana vähätellä saavutuksiamme. Ei tää nyt oikein mitään ollut. Mutta vastaanottamisen lahja on osa luonnollista luovuuden kiertoa. Kukaan ei ole täällä vain antamassa ja puurtamassa. Kun unelmasi on toteutunut, nauti siitä täysin sydämin. Juhli sitä missä onnistuit, juhli sitä mitä sait aikaan. Juhli itseäsi, sellaisena kuin olet nyt.

8. Lopuksi: Uskalla päästää irti. Kun olet saanut unelmasi toteutettua, ihanteellisinta, tarpeellisinta ja usein vaikeinta on laskeutua olemisen tilaan. Pelottavaa on tyhjyys. Se tunne, että ehkä tämän jälkeen ei tule enää mitään.

Samalla yhtä pelottavaa on se, että tyhjyys ei olekaan aidosti tyhjää, rauhallista ja levollista. Tyhjästä tuleekin tila kaikelle sille, mitä ei unelmaa toteuttaessa ehtinyt käsitellä. Onnistuinko? Olisin voinut varmasti tehdä tämän vielä paremmin. Tässäkö tämä nyt olikin? Älä pelkää tätä osaa matkasta. Sekin kuuluu asiaan. Vielä ei ole aika syöksyä kohti uutta unelmaa. Nyt on vain aika hiljentää, pysähtyä ja palautua. Kun hellität ja lepäät, keräät voimia kohti tulevaa. Ja juuri silloin, kun sinulla ei ole tarvetta lähteä minnekään, sydämesi kutsuu sinua aloittamaan uuden matkan…

Teksti on lainattu ja sovellettu Katri Syvärisen kirjasta Vuoden paras päivä, joka on ihana kumppani ja inspiraation lähde unelmien toteuttamiseen.