Kasva kirjoittajaksi etäretriitti

Minustako kirjoittaja? -johdantokurssi


Ota luovan elämän ensi askeleet kevätkurssilla 2024


Image

Kutsuuko kirjoittaminen? Oletko haaveillut kirjoittavasi – edes pöytälaatikkoon?
Vai onko pelkkä haaveilukin suuren kynnyksen takana?


Ehkä ajatus kirjoittamisesta tuntuu sisälläsi uteliaisuutena tai salaisena kutsuna – mutta myös epäröintinä, jopa pelkona. Osaanko, onko minusta siihen? Moni kompastuu suuriin odotuksiin, eikä uskalla ajatellakaan, että voisi itse kokeilla kirjoittamista. 

Itsekin tukahdutin luovia unelmia pitkään. Vaikka olin kirjoittanut ammatikseni vuosia, ajatus omien tarinoiden luomisesta tuntui mahdottomalta ja pelottavalta. Olin kasvanut ajatukseen, että aina pitää tehdä jotain hyödyllistä.

Miten voisin heittäytyä johonkin, mikä ei ehkä ole millään tavalla järkevää…?

Lopulta annoin tilaisuuden unelmalle (ja itselleni!). Oli kuin pato olisi otettu pois luovuuteni tieltä, kun mielikuvitus heräsi henkiin ja ideoita alkoi tulvia mieleen. Se tuntui ihmeelliseltä. Vähitellen tajusin, että luovuuden linssien läpi katsottuna maailma näyttää uudenlaiselta. Tarinat eheyttävät, tuovat lohtua ja toivoa. Kirjoittaminen voi olla reitti erilaisiin maailmoihin ja kokemuksiin. Se voi tuoda mieleen ja elämään uutta vapautta ja tilaa. 

Kirjoittajan polun ensi askeleet voivat tuntua huterilta. Kun haluat tunnustella, olisiko luova elämä sinun juttusi, Minustako kirjoittaja? -johdantokurssi on sinua varten. 

Kurssilla kohtaat lempeästi sisäisiä esteitäsi, ehkä jopa ylität ne. Tunnistat ja murrat itseesi ja kirjoittamiseen liittyviä rajoittavia uskomuksia. Opit, miten kehotietoisuus tuo kirjoittajalle luottamusta ja turvaa. 


Image

Luvassa kolme ihanaa kurssi-iltaa


Luovan elämän ensi askeleet keskiviikkoisin Zoomissa (tallenteet saatavilla):


KE 17.4. KLO 18–20 KUTSU SEIKKAILUUN

Moni ajattelee, että enhän minä ole ”oikea kirjoittaja”. Omiin kykyihin ja kirjoittajuuteen saattaa liittyä pelkoja ja rajoittavia uskomuksia, joiden vuoksi on vaikea uskoa, että kannattaa edes kokeilla kirjoittamista. Mutta kirjoittaminen ei ole minkään tiettyjen odotusten täyttämistä vaan oman luovuutensa tutkimista ja valjastamista käyttöön. Pääset murtamaan uskomuksia ja ottamaan luovan elämän ensi askelia. Pian huomaat, että seikkailu on jo alkanut! 

KE 24.4. KLO 18–20 LÖYTÖRETKI LUOVUUTEEN

Luovuus on monelta kadonnut kiireen ja suorittamisen alle, tai sitten tuntuu, ettei sitä ole koskaan ollutkaan. Luovuutta löytyy kuitenkin jokaisesta, myös sinusta. Elämän kummalliset käänteet ja vastoinkäymiset vievät voimia, mutta samalla ne voivat näyttää tietä luovuuden lähteelle. Kirjoittaminen avulla saat tilaisuuden kasvaa kokonaiseksi itseksesi, eikä sinun ei enää tarvitse piilotella varjojasi – eikä valoasi. Tärkeintä on muistaa, ettei luova elämä ole suoritus vaan löytöretki, jossa sinulla on lupa huolehtia itsestäsi. 

KE 15.5. KLO 18–20 KEHOLLISUUS KIRJOITTAJAN TUKENA

Kirjoittaja unohtuu helposti mielensä vangiksi. Ideoita on liian paljon tai liian vähän, ne ovat jotenkin aina vääränlaisia… Ehkä sisäinen kriitikko jähmettää sinut paikalleen tai pitää liian kovaa meteliä, jotta kuulisit sisäisen kirjoittajasi kuiskaukset. Saatat kokea olosi haavoittuvaksi, ja silloin tarvitset luottamusta ja turvaa. Kehollisuus auttaa kytkeytymään lempeästi kirjoittajan ääneesi. Selätät kirjoittajan blokin helpommin ja löydät kirjoittamiseen kaunista virtausta. Kehollisuus ei tarkoita temppuja tai taitoja: levollinen kehotietoisuus ja vapaa liike voivat olla sisäisiin lukkoihin niitä avaimia, joita olet kaivannut. Kurssi-illat sisältävät luentoja, mielikuva- ja kirjoitusharjoituksia sekä lempeää kehollista työskentelyä. Sinulla ei tarvitse olla kirjoittajataustaa. Jokainen voi soveltaa harjoituksia itselleen sopivaksi. Tänne saat tulla vapautumaan turhista odotuksista – samalla teet tilaa luovuudellesi. 


Tämä kurssi on suunniteltu sinulle, joka


– olet haaveillut kirjoittamisesta, mutta et tiedä mistä aloittaa
et ole uskaltanut haaveilla kirjoittamisesta, koska se kuulostaa vaikealta tai jopa mahdottomalta sinulle
hautaat haaveesi sisäisen kritiikin alle (”Ei siitä kuitenkaan tule mitään!”)
– jännität perinteisiä tekstilähtöisiä kirjoituskursseja ja pelkäät, ettet osaa puhua kirjoittamisesta ”oikeilla” termeillä 
– ihailet luovia ihmisiä, mutta et usko olevasi luova
– olet saanut tarpeeksesi suorittamisesta ja haluaisit oppia tekemään asioita lempeämmin, itsestäsi huolta pitäen 
kaipaat elämääsi jotain uutta ja tunnet, että nyt voisi olla sen aika
– haluat antaa itsellesi tilaisuuden, vaikka pelottaisi – ja olet valmis ylittämään ensimmäisen kynnyksen (vaikka kuinka varovasti!)


Paikkoja on rajoitettu määrä!


Ilmoittaudu mukaan tästä!

Kurssi sisältää 3 x 2 h kurssi-iltaa Zoomissa (+ tallenteet), 2 h kestävän Kutsu seikkailuun -joogaharjoitustallenteen sekä kotiharjoituksia, joiden avulla voit jatkaa luovan elämäsi ensi metrejä myös kurssin jälkeen. Materiaalin saat käyttöösi 30.8.24 asti. 


Image

Jos kiinnostun kirjoittamisesta, miten voin jatkaa?


Minustako kirjoittaja? -johdantokurssi sopii erinomaisesti sinulle, joka haluat mahdollisesti hakea Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelmaan.

Koulutusohjelma on ainutlaatuinen kasvumatka, jossa yhdistyvät luovuus, kehollisuus, itsetuntemus ja kirjoitusprosessi.

Useimmat kirjoittajakoulutukset keskittyvät kirjoittamisen tekniikkaan ja teksteihin.
Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelma on ”paljon enemmän kuin kirjoittajakoulutus”, kuten moni osallistuja on todennut.

Koulutusohjelmassa tutustut kirjoitusprosessin vaiheisiin aina ideoinnista editointiin ja julkaisuun, mutta mukana on muutakin. Avaat lempeästi kirjoittajan ääntäsi, opit huolehtimaan jaksamisestasi luovan prosessin eri vaiheissa ja saat työvälineitä, toivoa ja tasapainoa arkeen. Syvennät kokonaisvaltaisesti suhdetta itseesi ja huomaat, miten hoitavaa ja voimauttavaa luova elämä voi olla.

Koulutuksen aikana kylvetyistä siemenistä voi syntyä melkein mitä vain, vaikka kokonainen kirja.


LAHJA Sinulle joka osallistut keväällä 2024 Minustako kirjoittaja? -johdantokurssille ja/tai Kirjoita tarinasi -viikonloppukurssille: mikäli haet ja tulet hyväksytyksi Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelmaan 2024–25, saat koulutusohjelman hinnasta 99 e alennuksen (eli tämän kurssihinnan kokonaisuudessaan!).

Katri Syvärinen

Kuva: Sampo Korhonen / Bazar Kustannus

Kurssin ohjaa Katri Syvärinen, FM & henkisen hyvinvoinnin valmentaja, jonka intohimo on rohkaista ihmisiä vapautumaan rajoittavista uskomuksista ja löytämään oma äänensä. 


Katrin kahdeksas tietokirja Äitihaava – tyttären raskas perintö ilmestyi 2023. Katrilla on takanaan 12 vuotta viestintäalalla ja vuosikymmen bloggaajana. Katri on suomen kielen maisteri, NLP-kouluttaja sekä RYT500h-joogaohjaaja. Hänen ohjauksensa on ainutlaatuinen yhdistelmä eri menetelmiä. Katrin ohjaustyyli on yhtä aikaa vaikuttava ja lempeän salliva. Etänäkin Katri luo harjoituksiin turvallisen tilan, jossa jokainen voi löytää itsestään jotain uutta.


"Nuorena heppatyttönä luin hevoslehdestä erään hevoskirjailijan haastattelun. Hän sanoi kirjailijan urasta haaveileville: ”On kyllä todella vaikeaa saada mitään julkaistuksi.”

Sen takia minä en useampaan vuosikymmeneen uskaltanut haaveilla siitä, että voisin joskus julkaista kirjan. Mutta heti kun uskalsin myöntää haaveen itselleni, alkoi tapahtua. (Nyt kirjoja on tullut ulos kahdeksan.)

Totta on, että kirjoittajan polku ei välttämättä ole helppo. Mutta varmaa on, että unelma ei ainakaan toteudu, jos et edes uskalla unelmoida, saati tarttua toimeen. 

Kannattaa muistaa, että kirjoittamisen tarkoituksena voi olla paljon muutakin kuin oma kirja. Tärkeämpää voi olla se, että opettelet löytämään oman äänesi. Otat aikaa sille, mikä tuntuu epävarmalta, mutta kutkuttaa ja kiehtoo. Luovalle elämälle antautuminen voi olla elämäsi ihanin mullistus.”
– Katri Syvärinen

Tule mukaan!


Kurssi pidetään kolmena keskiviikkona 17.4., 24.4. ja 15.5. klo 18–20 Zoomissa. 


Osallistumismaksu 99 e (sis. alv 24 %) sisältää 
3 x 2 h luennot harjoituksineen
Kotitehtäviä, joiden avulla voit jatkaa kurssin teemojen parissa itsenäisesti kurssin jälkeen.
Bonuksena 2 h workshop-tallenne teemalla ”Kutsu seikkailuun”. Harjoitus on saanut inspiraationsa Embodied Yin - ja Embodied Flow -joogamuodoista. Lempeän liikkeen lomassa saat kirjoitusharjoituksia sisäisen kirjoittajasi vapauttamiseen. Workshop auttaa sinua kohtaamaan luovan puolesi – mutta myös sisäisen kriitikkosi. Pääset vahvistamaan sisäistä kutsua ja huomaat, ettei kriitikolle tarvitse antaa (kaikkea) valtaa. Sopii kaikentasoisille, et tarvitse aiempaa joogakokemusta.
– Kurssisivuston, tallenteet ja harjoitukset käyttöösi 30.8.2024 asti


ILMOITTAUTUMINEN: Varaa paikkasi maksamalla osallistumismaksu helposti allaolevasta napista. Paikkoja on rajoitettu määrä!

Ilmoittautumisen jälkeen saat automaattisesti ohjeet kurssisivustolle liittymiseksi. Kurssisivulta löydät tarvitsemasi ohjeet, Zoom-linkin, tallenteet ja kotitehtävät.

HUOM! Jokainen vastaa itse siitä, että hänellä on osallistumiseen tarvittava nettiyhteys, laite ja Zoom-ohjelma. Tulethan hyvissä ajoin linjoille tarkistamaan, että saat yhteyden toimimaan. Kurssisivulta löydät ohjeistuksen Zoomin käyttöön, mutta emme voi antaa henkilökohtaista ohjausta teknisissä kysymyksissä.LAHJA Sinulle joka osallistut keväällä 2024 Minustako kirjoittaja? -johdantokurssille ja/tai Kirjoita tarinasi -viikonloppukurssille: mikäli haet ja tulet hyväksytyksi Kasva kirjoittajaksi -koulutusohjelmaan 2024–25, saat koulutusohjelman hinnasta 99 e alennuksen (eli tämän kurssihinnan kokonaisuudessaan!).


HUOM. Kurssilla kehotetaan jokaista kunnioittamaan ja kuuntelemaan omia rajojaan ja tarpeitaan ja toteuttamaan harjoituksia sen mukaan. Tapahtuma ei ole terapiaa tai psyykkisten ongelmien hoitoa eikä se korvaa niitä. Tapahtumaa ei ole suunniteltu psyykkisten eikä fyysisten sairauksien hoitamiseen vaan hyvinvoinnin tukemiseen. Se ei sovellu akuutissa vaikeassa elämäntilanteessa oleville tai mielenterveysongelmista kärsiville. Voit osallistua tapahtumaan kuuntelemalla ja tekemällä harjoituksia itsenäisesti – mitään ei tarvitse jakaa muille osallistujille.