Kirje äidille, rakkaudella tyttäresi (vaikka olenkin erilainen kuin toivoit)

Rakas äiti,

Minä valitsin sinut äidikseni tarkoituksella. Valitsin sinut, koska ihmissuhteet ovat elämän korkein koulu. Niissä saamme opit, jotka auttavat meitä elämään sitä elämää, joka meille on tarkoitettu.

Minä valitsin sinut, koska sinä olet halunnut pitää kiinni. Tavoista, velvollisuuksista, sukupolvien ketjusta, siitä miten aina on ollut. Sinä halusit minut toteuttamaan tiettyä tehtävää elämässä. Sinulla oli minulle suunnitelma.

Mutta minä en ollutkaan se, joka toteuttaa muiden suunnitelmia.

Minä valitsin sinut, koska minun tehtäväni on tulla vapaaksi. Puhdistautua rajoittavista uskomuksista, raskaista velvollisuuksista ja muita varten elämisestä. Löytää elämään keveys ja ilo, tuoda esiin sydämeni syvin olemus. Oppia toteuttamaan oman sieluni suunnitelmaa.

Sinulle tämä voi kuulostaa vastuuttomalta ja itsekkäältä. Mutta kyse ei ole vain minusta ja sinusta. Kyse ei ole siitä, että minä haluan pitää hauskaa tai kapinoida. Kyse on paljon suuremmasta muutoksesta, joka on väistämättä tapahtumassa. 

Sukupolvien ketjussa on kulkenut tunnekuorma. Siihen edeltävät polvet ovat kukin vuorollaan tiedostamattaan lisänneet oman osansa. Tämä on täysin ymmärrettävää. Kun huomio on mennyt elämässä selviytymiseen, tunteiden käsittelyyn ei ole ollut tilaa eikä välineitä. Se ahdistus, jota minun isoisoisovanhempani ovat nuoruudessaan kokeneet, on huomaamatta siirtynyt eteenpäin.

Nyt taakka on käynyt liian raskaaksi minun polveni kantaa. Maailma on ratkaisevasti toisenlainen kuin lähes sata vuotta sitten, jolloin sinun vanhempasi syntyivät ja saivat kasvatuksensa omilta vanhemmiltaan. Nyt on se aika, kun elämä saa luvan keventyä ja energia saa jälleen virrata vapaammin. Kun yksikin ihminen vapautuu, se on myös muille tilaisuus vapautua.

Minä valitsin sinut, koska sinä olet kaikkein paras. Kiitos siitä, että olet pitänyt kiinni omasta tehtävästäsi – sen ansiosta minä voin toteuttaa omaani. Sinun voi olla tätä vaikeaa tai jopa mahdotonta ymmärtää, mutta se on nimenomaan osa tätä sopimusta. Ei tämä ole ollut helppoa minullekaan. Jos olisi, kasvua ei tapahtuisi, ja tämä suuri muutos jäisi tekemättä.

Meillä molemmilla on uskomattoman tärkeä paikka täällä. Olet osa jotain paljon suurempaa kuin osaat ajatellakaan. Minä valitsin sinut, koska ilman sinua en olisi minä.

Rakkaudella, tyttäresi.

Kuva: depositphotos.com