Kun stressi vaivaa, lääke on lähellä: 5 x lohtua luonnosta

Usein kaipaamme vaivoihimme monimutkaisia reseptejä, hieno ja erikoinen tuntuu tehokkaammalta. Mutta monta kertaa paras rohto on hyvinkin yksinkertainen.

Suomessa luonto on meitä kaikkia lähellä. Se helpottaa nopeasti, jos stressi uhkaa uuvuttaa. Viisikin minuuttia auttaa, vartti on vielä parempi. Nauti päivittäin.

1. Kun mieli on täynnä ajatuksia ja pää tuntuu puuroiselta:
Astu ulos sateen jälkeen. Anna kosteuden raikastaa kasvoja, hengittele hapekasta ilmaa. Mieli kirkastuu.

2. Kun tunnet olosi tukahdutetuksi:
Mene avaraan paikkaan, vaikka kalliolle, järven rantaan tai meren äärelle. Ihmettele tilan tuntua, ja anna sen levitä myös mieleesi ja kehoosi.

3. Kun lennät kovin korkealla tai olet ylikierroksilla:
Istu alas, laita paljaat jalkapohjat ja kämmenet maata vasten. Keskity siihen, miltä tuntuu kivi, kallio, ruoho, hiekka tai vaikka puinen laituri ihollasi, anna yhteyden maahan voimistua. Laskeudu tähän hetkeen ja nauti juurtumisen tunteesta.

4. Kun takerrut turhan pieneen pulmaan:
Hämärtyvässä illassa asetu maahan selällesi katselemaan taivaalle syttyviä tähtiä. Ajattele äärettömyyttä ja elämän ihmeellisyyttä. Ongelmien mittasuhteet muuttuvat.

​5. Kun tunteet tulvivat esiin:
Lähde metsään. Huuda tai itke vapaasti – tilaa riittää. Nojaa puuhun tai halaa sitä, heittäydy mättäälle ja pyydä luonnon voimilta apua. Uskalla kokea, uskalla antautua suuremman kannateltavaksi.

Kuva: depositphotos.com